Princas Čarlzas su Kamila vyksta į pirmąją savo užsienio kelionę

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Čarlzas (Charles) su savo žmona Kamila (Camilla) antradienį išskrenda į aštuonias dienas truksiančią viešnagę Jungtinėse Valstijose. Tai yra pirmoji oficiali poros užsienio kelionė po balandį įvykusių vestuvių. Dėl to britų žiniasklaida šiam vizitui teikia didelę reikšmę, nors, kaip rodo apklausa, 80 proc. amerikiečių jis visiškai nedomina.

Čarlzas ir Kamila pirmiausiai lankysis rugsėjo 11-osios išpuolių vietoje Niujorke, kur stovėjo dangoraižiai dvyniai. Tada jie susitiks su JT generaliniu sekretoriumi Kofiu Ananu (Kofi Annan). Dar vėliau karališkoji pora, be kita ko, lankysis Vašingtone, kur juos priims prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush), taip pat uragano nusiaubtame Naujajame Orleane bei San Franciske.

Kamila į kelionę po Ameriką pasiėmė savo kirpėją bei visažistę. Iš viso Kornvalio hercogienę ir princą Čarlzą kelionėje lydės 20 pagalbininkų ir tarnų. Pasak bulvarinio laikraščio „Daily Mirror”, antrosios sosto įpėdinio žmonos lagamine bus 50 įvairių drabužių komplektų.

Prieš šį vizitą JAV atlikta apklausa parodė, kad tik 19 proc. amerikiečių norėtų susitikti su Čarlzu ir Kamila. 30 proc. mieliau rinktųsi susitikimą su jaunaisiais princais Viljamu (William) ir Hariu (Harry), rašo „USA Today”. Britų mokesčių mokėtojams aštuonių dienų poros kelionė, anot „Mirror”, atsieis 250 tūkst. svarų (370 tūkst. eurų).

Vien tik 5 tūkst. svarų kainuos 58 metų Kamilos šukuosenos priežiūra, kai ji keliaus po neribotų galimybių šalį. Visažistei kasdien bus mokama 500 svarų.

Princo Čarlzo atstovė patikino, kad mokesčių mokėtojams teks ne visos kelionės išlaidos. Išlaidos rūbams, šukuosenai ir makiažui esą bus apmokėtos iš privačių princo lėšų. Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija apmoka tik skrydį ir delegacijos apgyvendinimo kaštus.
2005-11-01 11:33

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.