Jauna vairuotoja pražudė du keleivius

Savaitgalį Panevėžio rajone įvyko šiurpi avarija. Per Žaliąją girią vingiuojančiame kelyje nesuvaldytam automobiliui atsitrenkus į medžius, žuvo du juo važiavę žmonės – suaugęs vyras ir 16-metė.

Tragedija įvyko vos prasidėjus šeštadieniui, apie 1 valandą nakties. Kelio Paliūniškis-Karsakiškis 3-iajame kilometre automobilis „Ford Scorpio” nuvažiavo nuo kelio sankasos ir atsitrenkė į pakelės medžius, vieną net nulaužė.

Nuo baisaus smūgio automobilis buvo visiškai suknežintas. Iš pirmo žvilgsnio net sunku pasakyti, kokios jis markės.

Iškart žuvo du automobiliu važiavę žmonės. Vasarą tik 16-ojo gimtadienio sulaukusios panevėžietės Kristinos Gabrytės kūną iš mašinos likučių ištraukė ugniagesiai, panaudoję specialius įrankius.

Per avariją iš automobilio išsviestam Panevėžio priemiestyje, Staniūnų kaime, gyvenančiam 39 metų Vytautui Jasiūnui iškviesti greitosios pagalbos medikai taip pat niekuo padėti nebegalėjo – vyriškis nuo patirtų traumų žuvo iškart.

Gyva iš automobiliu važiavusių žmonių liko tik Karsakiškio seniūnijos Jukniškio kaimo gyventoja 18-metė Daiva Nefčesauskaitė. Mašinai atsitrenkus į medžius, ji taip pat buvo išsviesta lauk.

Greitąja nuvežtai į Panevėžio ligoninę merginai diagnozuotas galvos smegenų sutrenkimas, galvos sumušimas, jai nubrozdintas petys. Sužeistoji gydoma ligoninėje.

Pirminiais duomenimis, automobilį vairavo D.Nefčesauskaitė. Manoma, kad avarija įvyko merginai nepasirinkus saugaus greičio ir nesuvaldžius automobilio.

Gali būti, kad suvaldyti dideliu greičiu tamsoje važiuojančio automobilio vairuotojai nepavyko ir dėl patirties stokos – ji net neturi vairuotojo pažymėjimo.

Kol kas dar neaišku, kur vėlai naktį važiavo ši trijulė, kas siejo šiuos tris skirtingo amžiaus žmones.

Vakar „Panevėžio ryto” korespondentei telefonu paklausus, kaip K.Gabrytė atsidūrė jai pražūtį atnešusiame automobilyje, prislėgta nelaimės jos močiutė tepasakė: „Nežinom ir žinoti nenorim” bei daugiau kalbėti nepanoro.

Tik per plauką panašia tragedija nevirto ir dar viena tą pačią naktį netoli Panevėžio įvykusi avarija. Ir ji įvyko jaunai vairuotojai nesuvaldžius galingo automobilio.

Apie 1.30 val. Panevėžio aplinkkelio 1-ajame kilometre automobilio „Toyota Celica” nesuvaldė 23 metų panevėžietė Vaida Krikščikaitė. Dideliu greičiu važiavęs automobilis nulėkė nuo kelio sankasos ir apvirto.

Avarijoje buvo sužaloti du „Toyota” keleiviai, Panevėžio gyventojai. Mašinos savininkui 26 metų Igoriui I. nustatytas galvos smegenų sutrenkimas, jam sumušta galva, lūžusi nosis. Sunkesnę traumą patyrė 30-metis Darius V. – jam diagnozuotas stuburo slankstelio lūžis. Abu vyriškiai gydomi ligoninėje.

Rasa Stundžienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.