Dvynių tėvui – naujos bėdos

Užvakar į Marijampolės prokuratūrą buvo iškviestas Gintautas Zdanys.

Prokurorai siekia išsiaiškinti, ar nėra pažeisti šio marijampoliečio mažamečių sūnų dvynių Martyno ir Lauryno interesai.

Šiems mažamečiams, kuriuos prieš kelerius metus tuoj po gimdymo apdegino Marijampolės ligoninės medikai, ir jų tėvams buvo priteista pusės milijono litų kompensacija.

G.Zdanys neseniai pareiškė, jog buvo apgautas savo advokato Stanislovo Riabčiuko bei šio padėjėjo ir sūnaus Andriaus Riabčiuko. Esą pusė priteistos sumos apgaule atiteko šiems teisininkams.

Norėjo išvengti mokesčių

Praėjusią vasarą G.Zdanys pasigyrė, kad priteistus pinigus – pusę milijono litų – Marijampolės ligoninė jau yra pervedusi į jo nurodytą sąskaitą.

„Advokatas S.Riabčiukas mane įtikinėjo, kad pinigus reikia įmokėti į jo sūnaus Andriaus Riabčiuko vardu atidarytą depozitinę sąskaitą „Snoro” banke, – sakė G.Zdanys. – Taip esą mums neteks mokėti žyminio ir pajamų mokesčio, kuriuos neva turėtume sumokėti, jeigu pinigus gautume savo vardu. Aš sutikau.

Po kiek laiko S.Riabčiukas man į namus atvežė 250 tūkst. litų. Pasirašiau raštą, kad pinigus gavau.

Advokatas teigė, kad sūnui nepasisekė paimti iš sąskaitos visos pusės milijono litų sumos, todėl kitos pinigų dalies teks palaukti”.

Normaliai nebesusišneka

G.Zdanys prisiminė, kad toks pokalbis buvo prieš tris mėnesius.

Per šį laikotarpį marijampolietis daug kartų bandė atsiimti likusią sumą, tačiau S.Riabčiukas esą dažnai būdavo girtas, su juo normalaus pokalbio beveik nebuvo.

Advokato padėjėjas A.Riabčiukas dvynių tėvui sakydavo, kad nieko nežino nei apie pinigus, nei apie neva buvusius kliento susitarimus su tėvu.

Žadėjo grąžinti, kai uždirbs

„Per tuos tris mėnesius advokatas S.Riabčiukas įsigijo du automobilius, jo sūnus atšventė prabangias vestuves, pradėjo statytis namą, – teigė G.Zdanys. – Prieš porą savaičių Stanislovas man pareiškė, kad pinigų depozitinėje sąskaitoje jau nėra.

Advokatas pažadėjo juos grąžinti, kai uždirbs. Tačiau aš žinau, kad pastaruosius tris mėnesius jį mažai kas matė blaivų, o teismuose jis nebuvo pasirodęs nė karto. Tad tikėtis jo uždarbio beveik nėra vilčių”.

G.Zdanys sakė, kad pareikalavus pinigų bičiuliški santykiai su advokatu ir jo sūnumi baigėsi. Jis negali atsiimti ir bylos dokumentų, kuriuos tvarkė advokatai. S.Riabčiukas dvynių tėvą, paprašiusį bylos, neva pasiuntė velniop.

Paliko nišą kurpti klastotes

„S.Riabčiukas mane ėmė gąsdinti, kad sukeltas triukšmas dėl pinigų man blogai baigsis, – guodėsi G.Zdanys. – Advokatas sakė, kad turi keletą tuščių lapų su mano parašais, tad galės surašyti kokius tik panorės dokumentus ir aš nieko negalėsiu įrodyti”.

G.Zdanys tvirtino, kad po sūnų nelaimės jam teko daug ir sunkiai dirbti, verslo reikalais jis dažnai būdavo išvykęs į užsienį.

Marijampolietis prisipažino, kad advokato paprašytas yra palikęs keletą tuščių lapų su savo parašais papildomiems prašymams rašyti: „Tačiau jei advokatas bandys jais dabar pasinaudoti, galėsime prašyti mano parašų senumo ekspertizės”.

Advokatas nori pasitarti

S.Riabčiukas „Lietuvos rytui” teigė, kad Advokatūros įstatymas jam neleidžia komentuoti sutarties su klientu: „Tai, ką skelbia G.Zdanys, yra netiesa”.

Advokatas S.Riabčiukas atsisakė atsakyti į klausimą, ar visa Zdanių šeimai priteista kompensacija pasiekė nukentėjusiuosius.

„Turėsiu pasitarti su Advokatų tarybos pirmininku. Tik tada galėsiu komentuoti G.Zdanio pareiškimus, – sakė bloga savijauta pasiskundęs S.Riabčiukas. – Teisingumo ministras gali iškelti drausminę bylą, todėl aš pasistengsiu ir jam pranešti, kas čia darosi”.

Nemalonumų turėjo ir anksčiau

Advokatas S.Riabčiukas, atstovaudamas Zdanių šeimos interesams teisme, yra turėjęs nemalonumų ir anksčiau.

Viename 2002 metais vykusiame teismo posėdyje jis stebino nekoordinuotais judesiais, svirduliuojančia eisena ir nerišlia kalba. Pradėjus nagrinėti bylą S.Riabčiukas niekam nieko nepaaiškinęs susidėjo dokumentus į portfelį ir išsvirduliavo iš salės.

Teisėjas buvo priverstas bylos nagrinėjimą nutraukti. Advokatui S.Riabčiukui už pasišalinimą iš teismo salės buvo paskirta 3 tūkstančių litų bauda.

Tikisi atgauti pinigus

G.Zdanys, viešai prakalbęs apie savo bei advokato S.Riabčiuko finansinius reikalus, sakė, kad tai yra ir siūlymas advokatui ginčą spręsti be teisėsaugos.

„Aš nežadu kreiptis nei į policiją, nei į prokuratūrą ir manau, kad Stanislovas pinigus atiduos be prievartos, – sakė save pakankamai turtingu žmogumi laikantis G.Zdanys. – O jei vaikų pinigų ir nepavyks atsiimti, nurašysime į nuostolius. Tai ne tokia nelaimė, kokia buvo mano šeimą ištikusi ligoninėje po vaikų gimimo”.

Marijampolės vyriausiasis prokuroras Rimantas Bradūnas sakė, kad prokuratūroje dėl G.Zdanio nurodytų faktų bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Liucija Burbienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Dvynių tėvui – naujos bėdos"

  1. san

    advokatai dirba ne zmogui, o sau. 😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.