Biudžeto pinigų dalytojai įamžinti metale

Šiomis dienomis ir opozicijos, ir net kai kurių bendražygių į kampą spaudžiamas premjeras Algirdas Brazauskas gali kai kuo pasidžiaugti – pavyzdžiui, užsukęs į Tautinių bendrijų namus Vilniuje.

Šie namai rado neįprastą būdą įsiteikti jiems valstybės biudžeto lėšų skyrusiam ministrų kabinetui.

Įėjus į Tautinių bendrijų namus, žvilgsnį patraukia bronzinė lenta, kurioje dėkojama A.Brazausko vadovaujamai dvyliktajai Vyriausybei už šiam pastatui renovuoti iš biudžeto skirtus pinigus.

Tautinių bendrijų namų direktorė Daiva Gedaminskienė neprisiminė, kam kilo mintis taip įamžinti dosnųjį premjerą.

Nors nei A.Brazauskas, nei kiti Vyriausybės nariai šio pastato remontui asmeninių lėšų neskyrė nė cento, D.Gedaminskienė nemano, jog pasielgta netinkamai: „Tai yra diskusijų reikalas. Aš savo nuomonę verčiau pasilaikysiu”.

Tautinių bendrijų namų vadovė džiaugėsi, kad premjeras įvykdė beveik prieš trejus metus garsiai ištartą pažadą. „Apsilankęs ir pamatęs, kaip prastai atrodo mūsų patalpos, A.Brazauskas pažadėjo finansinę paramą.

Mes daug politikų matome ir girdime jų pažadų, bet tai buvo vienas tų retų atvejų, kai pažadas įvykdomas. Į mūsų prašymą buvo reaguota ir skirta lėšų”.

Užsuka garbingi svečiai

Daugiau kaip prieš dešimtmetį remontuotuose Tautinių bendrijų namuose, anot D.Gedaminskienės, lankosi daug garbingų svečių, užsuka į Lietuvą atvykę buvusių sovietinių respublikų vadovai.

Pernai Tautinių bendrijų namų remontui buvo paskirta per 300 tūkst. litų, už juos buvo tvarkomas pirmasis pastato aukštas.

Už šiais metais papildomai paskirtus 700 tūkst. litų remontuojamos kitos keturių aukštų pastato patalpos.

Laukiama mero veiksmų

Progą įsiamžinti dar turi ir Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Jis šių metų kovą, susitikęs su Tautinių bendrijų tarybos atstovais, pažadėjo namams perduoti visą pastatą, kurio dalis priklauso kitoms organizacijoms.

„Kol kas šis klausimas sprendžiamas. Mes laukiame, kol meras įvykdys pažadą”, – sakė D.Gedaminskienė.

Ministro vardas – ant varpo

A.Brazausko įamžinimas – ne pirmas kartas, kai valstybės biudžeto lėšas tvarkantys politikai nusipelno rinkėjų palankumo.

Šioje srityje ypač sekasi dabartiniam finansų ministrui socialdemokratui Zigmantui Balčyčiui.

Ministro, kaip didelio geradario, pavardė įamžinta ant naujai išlieto 600 kilogramų sveriančio varpo, kuris skamba Žemaičių Naumiesčio parapijos bažnyčioje. Ši parapija įeina į rinkimų apygardą, kurioje Z.Balčytis yra laimėjęs rinkimus į Seimą.

Ministro iniciatyva iš Vyriausybės rezervo fondo varpui lieti buvo skirta 18 tūkst. litų. Dar apie tūkstantį litų Z.Balčytis varpo gamybai skyrė iš savo paties įkurto fondo.

Nors ministras tvirtino, kad ši iniciatyva su juo nebuvo derinta, vis dėlto pripažino, kad ji jam nėra nemaloni: „Matyt, klebonas mane norėjo nustebinti”.

Tuo tarpu Žemaičių Naumiesčio parapijiečiams ministro nuopelnai kėlė abejonių.

„Tikrieji varpo fundatoriai yra visi Lietuvos žmonės, kurių mokesčius tvarko ir dalija Vyriausybė, bet ne asmeniškai Z.Balčytis”, – kalbėjo miestelio gyventojai.

Tadas Ignatavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.