S. Berluskonis teigia mėginęs atkalbėti Dž. V. Bušą nuo Irako karo

Italijos ministras pirmininkas Silvijus Berluskonis (Silvio Berlusconi), jo paties teigimu, mėgino atkalbėti Jungtines Valstijas nuo karinės intervencijos į Iraką. Italų laikraščiai sekmadienį citavo premjero interviu, kurį pirmadienį parodys TV stotis „La7”. „Aš ne kartą bandžiau atkalbėti amerikiečių prezidentą nuo karo Irake”, – sakė S. Berluskonis.

Jis tvirtino, be kita ko, su Libijos vadovu Muamaru al Kadafiu (Muammar el Gaddafi) ieškojęs kitų krizės sprendimo būdų. „Mums tai nepavyko, karinė operacija buvo pradėta”, – toliau kalbėjo premjeras. Pirmadienį S. Berluskonis vyksta į Vašingtoną pokalbių su JAV prezidentu Džordžu V. Bušu (George W. Bush).

Italijos vyriausybės vadovas teigė nesąs įsitikinęs, kad „karas yra geriausias būdas padaryti šalį demokratiška ir išvaduoti ją nuo kad ir kruvinos diktatūros”.

Italija laikoma viena artimiausių JAV sąjungininkių Irako konflikte. Ji yra dislokavusi čia 3 tūkst. karių.

Centro kairioji opozicija kaltina S. Berluskonį minėtais teiginiais vykdant rinkiminę kampaniją. Dauguma italų buvo prieš Irako karą. Pavasarį Italijoje turėtų vykti parlamento rinkimai, kuriuose S. Berluskonis vėl bus pagrindinis savo aljanso kandidatas.
2005-10-30 11:56

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.