Elektra Lietuvoje – brangiausia Baltijos šalyse

Nors Lietuva turi savo atominę elektrinę, elektra šalyje – gerokai brangesnė nei tokių išteklių neturinčiose Latvijoje ir Estijoje.

Rugsėjį Lietuvoje gyventojams 100 kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos kainavo 8,98 euro, arba 40 proc. daugiau nei Latvijoje (6,4 euro) ir 14 proc. daugiau nei Estijoje (7,86 euro).

Tokius duomenis surinko Statistikos departamentas.

Pigiausias populiariausios 95 markės benzinas rugsėjį taip pat buvo ne Lietuvoje. Mažiausia jo vidutinė kaina užfiksuota Latvijoje (0,91 euro), Lietuvoje ir Estijoje jis kainavo vienodai – 0,94 euro.

Stipria pieno perdirbimo pramone garsėjančios Lietuvos gyventojai brangiausiai moka ir už kai kuriuos pieno produktus – sviestą bei varškę. Sviestas Lietuvoje rugsėjį vidutiniškai kainavo 4,56 euro už kilogramą, o Latvijoje jis kainavo 3,44 euro, Estijoje – 3,95 euro už kilogramą. Varškę rugsėjį lietuviai pirko po 3,06 euro, o latviai ir estai atitinkamai – po 2,60 ir 2,61 euro už kilogramą.

Tik grietinė ir pienas Lietuvoje kainavo kiek mažiau nei Latvijoje. Lietuvoje 20-25 proc. riebumo grietinė kainavo 1,66 euro, Latvijoje – 1,71 euro, Estijoje – 1,33 euro. Pieno kaina Lietuvoje (0,48 euro) taip pat buvo mažesnė nei Latvijoje (0,53 euro) ir didesnė nei Estijoje (0,44 euro).

Lietuvoje buvo brangiausia jautiena su kaulais, tačiau pigiausia tokia pat kiauliena. Pigiausios Lietuvoje rugsėjį buvo išdarinėtos vištos, virtos dešros, ruginė duona, batonai, cukrus ir degtinė.
2005-10-29 15:23

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

6 atsiliepimai į "Elektra Lietuvoje – brangiausia Baltijos šalyse"

  1. kristina

    Lietuvoje daugiau svogeriu 🙂

  2. donce

    lietuva suvalkieciu krastas ir dar vagiu nes visi galvoja kaip greiciau pasipelnyti,cia mano nuomone 👿

  3. ALGIS

    KRISTINA KRISTINA TAU TIK BYBIAI GALVOJE 🙂 😀
    DA I KANIU JASNA KAD PYZDINTI IS TOS LIETUVOS REIKIA, KA NORIT BRAZAUSKUI BABKES UZDIRBINETI AR KITAM KOKIAM BYBIUI, NX DEKIT SKERSA IR VARYKIT I AMERIKA NORVEGIJA AR KITA SALI JAU GERIAU NX RUSIJOI GYVENTINEI CIA LIETUVOJE GANDONUS SERTI

  4. Antanas

    Sudas cia Lietuvoje as Jums pasakysiu, skyle, bananine respublika. Estas gauna pensijos 1200 Lt., o Lietuvis 300 Lt. Varyti kiek kojos nesa is tos Lietuvos, nes tuoj kefyro ir bulkos nebus uz ka pirkti. 😯

  5. STANISLOVAS

    ANTOSKA IDI KAPAT KARTOSKU, VARYK ISCIA NEPRAUSTABURNI, PER TOKIUS KAIP TU VISAS JAUNIMAS ISVAZIAVO VIENI ALKOHOLIKAI KAIP IR TU LIKO
    .AS PATRIJOTAS IR ATIDUOCIAU VISKA NORS IR KRUOPAS VALGYCIAU NESVARBU, BET UZTAT LAISVAS, UZTAT MYLIMOJ SALYJE GYVENU, PRIE BERZO GALIU PRISIGLAUSTIS, O JUS TIK PALMES SUDAS NERASYK RUPUZE JOKIU KOMENTARU NES NEISSILAVINES ESI BUROKE 👿

  6. to STANISLOVAS

    Ak tu stanislavai, stanislavai nuo tokiu tavo komentaru, net supykino 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.