Berlyne įvyko Izraelio priešininkų demonstracija

Apie du šimtai žmonių šeštadienį išėjo į Berlyno gatves dalyvauti Izraelio priešininkų demonstracijoje, pranešė Vokietijos policija.

Policijos teigimu, akcija vyko taikiai, be jokių įžeidžiančių šūkių. Demonstrantai, pranešama, protestavo prieš Jeruzalės okupaciją.

Šios protesto akcijos priešininkai taip pat surengė savo demonstraciją.

Vokietijos centrinė musulmonų taryba pasmerkė šią savaitę Irano prezidento Mahmudo Ahmadinedžado (Mahmoud Ahmadinejad) paskelbtą raginimą sunaikinti Izraelio valstybę.

Musulmonų tarybos pirmininkas Nadimas Elijas (Nadeem Elyas) Vokietijos savaitraščiui „Bild am Sontag” sakė, kad Irano lyderio pareiškimas yra nepriimtinas ir žalingas sprendžiant Artimųjų Rytų konfliktą.

Daugelio pasaulio valstybių vadovai taip pat pasmerkė M. Ahmadinedžado pareiškimą.

Vokiečių savaitraščiui N. Elijas teigė: „Tikimės, kad visos valstybės gerbs tarptautinę teisę ir kitų valstybių teises. Tai taip pat liečia Izraelį palestiniečių atžvilgiu ir Iraną Izraelio atžvilgiu”.

Centrinė musulmonų taryba yra viena didžiausių Vokietijos musulmonų bendruomenės organizacijų. Vokietijoje gyvena apie 3,2 mln. musulmonų.

Vokietijos paskirtasis vidaus reikalų ministras Volfgangas Šoiblė (Wolfgang Schaeuble) įspėjo, jog Irano lyderio pareiškimą reikia vertinti rimtai.

„Po tokių pareiškimų visus apima didelis nerimas, ypač kai Iranas toliau vykdo savo branduolinės energijos politiką”, – sakė ministras.
2005-10-29 15:00

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.