Nužudytas dviejų savaičių kūdikis

Vakar naktį Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriai vėl užregistravo kraują stingdantį pranešimą. Apie trečią nakties skambinusi moteris pranešė, jog kriauklėje prigėrė jos dviejų mėnesių kūdikis.

Kraupi informacija pasitvirtino. Nuvykus moters nurodytu adresu – į Vilijampolėje, Lampėdžių gatvėje, esantį Kauno savivaldybei priklausantį bendrabučio tipo daugiabutį socialiai remtinoms šeimoms, viename jo butų rastas nebegyvas nuplikytas kūdikis.

Kaimynus pažadino triukšmas

Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo dėl neatsargumo. Įtariamoji – pati skambinusioji medikams.

Dvidešimt septynerių metų Rita Zieniuvienė (be minėto taip ir nespėto užregistruoti kūdikio auginusi dar du mažamečius – penkerių bei septynerių metų berniukus) sulaikyta kartu su metais vyresniu už vagystę teistu savo sugyventiniu Eividu Čiužinsku. Tačiau vyriškis, pareigūnų duomenimis, tėra netiesioginis šio įvykio liudytojas. Vakar jis turėjo būti paleistas.

Apie tai, kas galėjo įvykti už užrakintų sugyventinių buto durų, vakar „Kauno dienai” pasakojo ir bemiegę naktį patyrę jų kaimynai.

„Apie antrą nakties pašokau iš miegų nuo baisaus triukšmo už sienos, – pasakojo viena iš kaimynių. – Pro daužomų daiktų garsą girdėjosi isteriškas vyriškio: „Kodėl?!” Jokio atsakymo į tai nebuvo – girdėjosi tik moters verksmas. Dar pagalvojau, ką šiuo metu išgyvena mažamečiai Ritos vaikai”.

Kaimynų duomenimis, netrukus penkiaaukščio papėdėje sustojo du greitosios pagalbos automobiliai. Vyriškis jau buvo išėjęs iš buto. Netrukus atvyko ir policija.

Profesionalų apgauti nepavyko

Pasak kaimynų, viena namuose likusi Rita medikus įsileido tik tada, kai pasirodė uniformuoti pareigūnai. Tačiau pastaruosius atsiuntė Vyriausiojo policijos komisariato budėtojas, užregistravęs neapsikentusios po sugyventinių butu gyvenančios moters skambutį. Ji teigė ne tik negalinti miegoti dėl virš vonios aidinčio triukšmo, bet ir jau esanti semiama.

Pagal šį skambutį pasiųstas Šilainių policijos nuovados, tąnakt rengusios reidą, ekipažas. Jo vyresnysis buvo apie dešimties metų darbo stažą turintis tyrėjas Arūnas Umbrasas, anot Santakos policijos komisariato viršininko Raimundo Abugelio, labai profesionaliai atlikęs savo pareigas. Pareigūnas galėjo tik nuraminti sugyventinius, juos perspėdamas, tačiau, vedamas vadinamojo šeštojo jausmo, jis nusprendė detaliai apžiūrėti triukšmadarių butą. Artėjant prie vonios patalpos, buto šeimininkė ėmė įtartinai blaškytis.

Kūdikio lavonėlis aptiktas vonios patalpoje ant skalbimo mašinos, suvyniotas į skudurus.

Smalsūs kaimynai teigia girdėję, kaip kūdikio motina bandė greitosios medikams įteigti, jog jis iškrito iš lovytės. „Dviejų savaičių kūdikis?!” – girdėjosi nustebusių medikų klausimas.

Teisybę žino tik įtariamoji

„Tiriame dvi versijas: nelaimingas atsitikimas arba kūdikio motina kažką lemtingo tyčia arba netyčia jam padarė”, – toks vakar buvo įvykio aplinkybes tiriančių teisėsaugininkų komentaras. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, pirminė skrodimą atlikusių teismo medicinos ekspertų išvada – kūdikio mirtis – terminė.

Kaimynų duomenimis, išvakarėse pas sugyventinius buvo svečių. Tądien, kaip tyčia, mažyliui buvo nupirkta lovelė. Neatmetama, kad ji ir „laistyta”. Tačiau iki vidurnakčio kompanija išsiskirstė. Svečiams išėjus, sugyventiniai atsigulė miegoti.

Pirminiais duomenimis, apie įvykusią nelaimę E.Čiužinskas sužinojo tik tada, kai jį prižadino sugyventinė. Neatmetama, kad būdama neblaivi ji kažką neatsargaus padarė. Tačiau vakar rytą apklausiama policijos buvo linkusi tylėti. Moters sugyventinis sunkiai tramdė ašaras: šis kūdikis buvo jo pirmagimis (du vyresnius berniukus R.Zieniuvienė sugyveno su pirmu vyru). Kaimynu teigimu, Eivydas labai jo laukė. Laimučiu turėjęs būti pavadintas berniukas gimė spalio 11-ąją.

E.Čiužinskas pareigūnams tvirtino nebėgęs iš nusikaltimo vietos, tiesiog išėjęs laukan apimtas isteriškos nevilties. Pirmiausiai nuėjęs į greta esantį kioską ir nusipirkęs alkoholio.

Įvykio vieton iškviesti kinologai su tarnybiniu šuniu E.Čiužinską sulaikė Raudondvario plente sėdintį visuomeninio transporto stotelėje ant suoliuko.

Mįslė ir policijai, ir seniūnui

Apie šį sukrečiantį nakties įvykį Vilijampolės seniūnas, įsikūręs to paties bendrabučio pirmajame aukšte, vakar rytą pirmą kartą išgirdo iš „Kauno dienos”. Kaip ir Vilijampolės policijos nuovada, kurios valdose šis nekokios reputacijos bendrabutis, taip ir Vilijampolės seniūnas tvirtina, jog sugyventiniai nebuvo jiems žinomi nei kaip girtuokliai, nei kaip triukšmadariai. Nors kaimynų teigimu, gyveno šiame socialiai remtinų asmenų bendrabutyje jau apie metus.

Vyriškis dirbo autoservise, jo sugyventinė augino mažamečius vaikus. Tai turbūt ir turėtų būti atsakymu į seniūnui natūraliai iškilusį klausimą, iš ko ši šeima gyveno, jeigu nesikreipė nei į seniūniją, nei į Socialinės pašalpos skyrių dėl vaikams priklausančių pašalpų. Seniūnija net neturėjo duomenų, kad ši šeima turi jau trečią mažylį.

R.Zieniuvienė apskritai nebuvus policijos akiratyje. E.Čiužinskas teistas už vagystę prieš ketverius metus. Nuosprendžio vykdymas atidėtas trejiems metams, o tai taip pat liudija, jog vyriškis nebuvo piktybinis, dėl ko jį žūtbūt reikėtų laikyti už grotų.

Pirminiais duomenimis, kraupios dramos liudytojais tapusius du vyresnius R.Zieniuvienės sūnelius vakar globojo močiutė. Septynmetis ir penkiametis taip pat bus apklausti šioje dėl nužudymo iškeltoje byloje liudytojais.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.