AB „Snaigė” apyvarta išaugo 22,1 procentais

AB „Snaigė” neaudituotais konsoliduotais duomenimis per š.m. devynis mėnesius pasiekė 279,4 mln. Lt. apyvartą ir uždirbo 25,7 mln. Lt konsoliduoto pelno prieš mokesčius. Tuo tarpu per praėjusių metų atitinkamą laikotarpį bendrovė buvo pasiekusi 228,8 mln. Lt. apyvartą ir buvo uždirbusi 26,9 mln. Lt konsoliduoto pelno prieš mokesčius.

Pasak AB „Snaigė” valdybos pirmininko Giedriaus Baryso, lyginant su atitinkamu praeitų metų laikotarpiu, bendrovės konsoliduota apyvarta išaugo 22,1 proc., o konsoliduotas pelnas prieš mokesčius sumažėjo 4,3 proc. „Apyvartos augimą lėmė žymiai didesni pardavimo kiekiai ir sėkminga plėtra Rusijoje – buvo išplėstas distributorių tinklas, įmonės produkcija pradėta prekiauti stambiuose butinės technikos tinkluose. O nežymus konsoliduoto pelno sumažėjimas, lyginant su praėjusiais metais, buvo sąlygotas medžiagų, ypač plastiko ir spalvotojo metalo, pabrangimo ir didesnio muito mokesčio Ukrainoje”, – teigia G. Barysas.

Per š.m. devynis mėnesius AB „Snaigė” konsoliduota EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą) buvo 41,5 mln. Lt., o praėjusių metų atitinkamą laikotarpį konsoliduota EBITDA buvo 39,9 mln. Lt.

AB „Snaigė”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.