Graudi istorija apie vargšę gimdyvę gimė prie butelio

Pustrečios paros trukęs detektyvas su paslaptingąja gimdyve, į kurios paieškas buvo įtraukti ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties medikai, ir policija, vakar prieš vidurdienį finišavo viename Kranto 8-osios gatvės name.

„Gimdyvė” apie vienuoliktą valandą dienos aptikta dar lovoje. Kaip įtariama, po išvakarėse vykusių eilinių išgertuvių. Čia pat aptiktas ir mobilusis telefonas, kuriuo, kaip paaiškėjo, šią savaitę šokdinti ne tik Greitosios medicinos pagalbos medikai, bet ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Vertingiausią pagalbą suteikė anonimas

Vakar niekur nedirbančiai trisdešimt dvejų metų Kristinai Petkauskienei pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir dėl melagingo pranešimo, į kurį buvo kviestos specialiosios tarnybos. Neatmetama, kad artimiausiu metu toks pats likimas gali ištikti ir šios moters sugėroves – kaimynystėje gyvenančias bendraamžes Ingridą bei Iloną. K.Petkauskienė sulaikyta dviem paroms.

Ištraukti dienos švieson aferistę pareigūnams padėjo visuomenė. Ketvirtadienio ryte į Kauno policijos interneto svetainę buvo atsiųsta žinutė. Vakar ryte ji patikslinta. Žinučių autorius, su kuriuo, pareigūnų patikinimu, jie vakar dar nebuvo susitikę, teigė iš televizijos žinių laidose transliuotų įrašų pažinęs „gimdyvės” balsą.

Kol jis tikslino merginos adresą, vertingos informacijos suteikė ir Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai, prisiminę, kad susidūrė su šia eterio chuligane ne pirmą kartą, ir sugebėję atrasti tai patvirtinančius daugiau kaip penkių mėnesių senumo įrašus. Ieškomosios telefono numerį buvo nustatę kitą dieną „po gimdymo” jos jau kviesti Kauno ugniagesiai gelbėtojai, skubėję į melagingą pranešimą apie gaisrą viename Žemųjų Šančių daugiabutyje.

Bendromis minėtų specialiųjų tarnybų pareigūnų pastangomis paaiškėjo, kad mažiausiai apie pusmetį jas šokdinusi „nepilnametė” dažniausiai kviesdavo pareigūnus tuo pačiu adresu – Kranto 7-oji gatvė 9. Tokį numerį turi maždaug prieš metus sudegęs namas.

Žygiams įkvėpdavo alkoholis

Pasak pareigūnų, iš pradžių K.Petkauskienė dar bandė išsisukinėti, tačiau vėliau prisipažino. „Dabar ji gailisi ir žada to daugiau nedaryti,” – teigia ikiteisminį tyrimą, prie kurio bus prijungti ir visi kiti, kiek jų pavyks nustatyti, šios moters panašūs „pokštai”, atliekanti Dainavos policijos komisariato tyrėja Jolita Aleknienė.

Su mama, dvylikamete dukra bei kitais giminaičiais gyvenanti K.Petkauskienė pasakoja skambindavusi ne iš savo namų, o iš jau minėtų kaimynių, su kuriomis begirtaujant ir kildavo mintis taip savotiškai papramogauti.

Prisipažindami, kad sulaikytajai buvo pavykę apgauti ir juos, pareigūnai pripažįsta ir tai, kad beveik visos šiandien jiems žinomos neblaivių draugių sukurptos istorijos vertos rašytojo plunksnos.

„Įtariamoji pasižymi ne tik lakia fantazija, bet ir aktoriniais sugebėjimais”, – vakar konstatavo Dainavos policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis, dar išvakarėse teigęs, kad duotų tik vieną procentą, jog tai galėjo būti melagingi pranešimai. Komisaras prisipažino, kad pirmosios abejonės jį apniko baigiantis antrajai tyrimo parai, kai nebuvo sulaukta nė vieno liudytojo, turėjusio matyti po miestą besiblaškiusią, kaip teigta, šoko ištiktą paauglę su kūdikiu ant rankų.

Visų terorizuojamų specialiųjų tarnybų darbuotojai užkibdavo ant eterio chuliganės meškerės dėl gana jaunatviško šios į ketvirtą dešimtį įkopusios moters balso. Jos bendraamžių draugių balsai skamba solidžiau, todėl jos be vargo, kai reikėdavo, suvaidindavo ir „susirūpinusias” ir „pasipiktinusias” „praeives”. Pareigūnai neslepia, kad būtent pastarieji komentarai bent jau šios savaitės detektyve labiausiai juos ir klaidinę.

Prisistatydavo vis kita pavarde

Greitosios pagalbos stoties medikų surastuose gegužės mėnesio įrašuose K.Petkauskienė jau prisistato keturiolikmete Dinamina Baraksaite. Ir tada vos ne verkdama ji pasakojo sunkiai įtikimą istoriją apie jai reikalingą gana intymią paslaugą.

Tada jos nurodytu adresu nuskubėję medikai, radę tik namo degėsius, dar bandė ieškoti nelaimėlės per kaimynus. Tačiau teko grįžti nieko nepešus, po kelių valandų vėl išgirsti jiems skambinančios „nelaimėlės” balsą. Dabar ji jau grasino nušokti nuo Aleksoto tilto, nes neva P.Mažylio gimdymo namų medikai atsisakė jai suteikti pagalbą. Vardytos net medikų pavardės, pagal kurias jų kolegos iš Greitosios medicinos pagalbos stoties pirmą kartą suabejoję, ar skambinusioji gali būti tokio amžiaus kaip prisistačiusi. Minėti medikai nebedirbo šioje ligoninėje jau apie dešimt metų. Tačiau yra pagrindo tikėti, kad K.Petkauskienė, beje, jau bausta už nedidelį chuliganizmą bei figūravusi ikiteisminiame tyrime dėl neatsiskaitymo už įmonės „Vaišinta” patiektą maistą, tikina nežiūrėjusi trečiadienio žinių per Lietuvos televizijas, kurių metu buvo leidžiami įrašai su jos balsu. Nustatyta, kad tą vakarą, apie pusę dešimtos, ji vėl skambino miesto specialiosioms tarnyboms, tik šį kartą ugniagesiams gelbėtojams. Pareigūnų teigimu, vėl su atitinkamais šou elementais susijaudinusiu balsu proverksmiais pasakota, kaip blaškosi degančio daugiabučio gyventojai. Tik šį kartą melagė, pagal kurios pranešimą į Kranto 7-ąją gatvę gesinti 9-ojo namo pasiųstos trys autocisternos, prisistatė Vizgiraite.

Išsigando viešumos

Pasak pareigūnų, jau beveik mintinai išstudijavusių visus žinomus įrašytus K.Petkauskienės skambučius, visus juos jungia ta pati dažniausiai šios moters mėgta kartoti frazė: „Ką daryti, tai ką man daryti?!”

K.Petkauskienė neneigia skambinusi įvairioms Kauno specialiosioms tarnyboms ne vieną kartą, tačiau tvirtina, kiek kartų taip pramogavusi, neatsimenanti.

Vakar atvežta į Dainavos policijos komisariatą ji kiek galėdama slėpė savo veidą nuo fotoreporterių. Ir net buvo puolusi į ašaringą isteriką. Kol kas ji sulaikyta dviem paroms, tačiau jau vakar neslėpta, kad kažin ar bus kreiptasi į teismą dėl šios eterio chuliganės suėmimo. Tačiau net neabejota, kad psichiatrinė ekspertizė jai bus paskirta, nors pati K.Petkauskienė neigia turinti ar turėjusi kokių nors psichikos problemų.

Už pranešimą apie žinomai nebūtą nusikaltimą gresia viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą – viešieji darbai, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Graudi istorija apie vargšę gimdyvę gimė prie butelio"

  1. criminal

    vat uz tokius bajerius, as pasodinciau, arba baudele, kad ir kiti pagalvotu ar verta juokauti

  2. to criminal

    tai jau gresia jai viesieji darbai, arba meteliai. arba bauda….

  3. aha

    kiek pinigu o svarbiausia nervu zmonems prigadino

  4. fuzzy

    nu ka as pasakysiu…. vakar buvo linksma…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.