G. Jacka dalį kurhauzo pažadėjo padovanoti savo vaikams

Verslininkas Gediminas Jacka toliau tęsia žygius dėl kurhauzo ir žada vėl įsukti dėl šio pastato teismų maratoną su Palangos miesto savivaldybe.

Be to, kurhauzo bendrasavininkas G. Jacka sako esąs tvirtai apsisprendęs padovanoti pusę jam priklausančio kurhauzo visiems 5 savo vaikams. Tuomet, pasak jo, Palangos valdžiai nebebus tikslinga vilkinti istorinio kurorto pastato rekonstrukcijos darbus, viliantis, kad kitiems dviems bendrasavininkams – grafui Alfredui Tiškevičiui bei G. Jackai iškeliavus Anapilin su kurhauzu galės elgtis kaip tinkami.

„Pažadėjau visiems vaikams padovanoti po 5 procentus kurhauzo dalies. Tegul dalį tėvo naštos ir jie pasiima. Dar šiemet sutvarkysiu formalumus”, – „Vakarų ekspresui” sakė G. Jacka.

Be to, verslininkas tikisi, kad savo dalį – 25 procentus kurhauzo iš Savivaldybės pavyks perimti ir Vandai Tiškevičienei. „Vakarų eksprese” rašėme, kad rugsėjo 28 d. Palangos miesto apylinkės teismo nutartimi buvo patenkintas V. Tiškevičienės prašymas dėl juridinio fakto, kad jos vyras valdė dalį kurhauzo, nustatymo. Tačiau Palangos savivaldybės juristė tuomet teigė esą tai dar nereiškia, kad V. Tiškevičienei nuosavybės teisė į dalį kurhauzo bus atkurta.

Spalio 25 dieną G. Jacka kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą prašydamas įpareigoti Palangos miesto savivaldybės administraciją ir miesto Tarybą nustatyti ir patvirtinti prie kurhauzo esantį žemės sklypą – per 1,3 hektaro.

Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu 2004 metais buvo numatyta, kad kurhauzui priklauso tik 65 arai žemės.

Be to, kol nebus suformuotas žemės sklypas, G. Jacka prašo teismo uždrausti registruoti žemės sklypus centrinėje Palangos miesto dalyje, esančius Basanavičiaus g. 5, 5a, 5b ir Vytauto g. 43, 45, 45a bei skvere prie kurhauzo.

Ar šis G. Jackos skundas bus nagrinėjamas teismas nuspręs iki lapkričio 2 dienos.
Edita Užkuraitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.