Žemdirbiai avansu jau gavo 53 mln. litų tiesioginių išmokų

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) už žemės ūkio naudmenas bei pasėlius šiemet avansu per savaitę jau išmokėjo 53 mln. litų tiesioginių išmokų.

NMA taip pat pranešė, kad kompensacijos už ūkininkavimą mažiau derlingose žemėse bus mokamos įprasta tvarka – nuo gruodžio 1 dienos.

„Paraiškas pagal šias skirtingas paramos kryptis ūkininkai kartu pildo tik dėl to, kad jiems būtų patogiau ir nereikėtų du kartus daryti to paties darbo. Deklaruoti žemės ūkio naudmenas ir pasėlius yra privaloma tiek siekiant gauti tiesiogines išmokas, tiek paramą už ūkininkavimą mažiau palankiose vietovėse”, – sakė NMA direktoriaus Vitas Lopinys.

Iš nederlingose žemėse ūkininkaujančių žemdirbių NMA šiemet sulaukė daugiau kaip 110 tūkst. paraiškų. Šiais metais paraiškas pagal šią priemonę pateikusiems ūkininkams numatyta skirti per 160 mln. litų.

Tuo tarpu paraiškas tiesioginėms išmokoms gauti NMA šiemet pateikė daugiau kaip 226 tūkst. žemdirbių. Tiesioginėms išmokoms iš ES ir Lietuvos nacionalinio biudžeto skirta apie 590 mln. litų.

Gavus Europos Komisijos leidimą, 50 proc. tiesioginių išmokų šiemet mokama avansu nuo spalio 20 dienos. Visiems pareiškėjams likusios pagrindinės ir papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos bus mokamos bendra tvarka pagal Europos Sąjungos reglamentą – nuo gruodžio 1-osios iki 2006 metų balandžio 30 dienos.

2005-10-28 10:31

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.