Penki žingsniai liautis rūkius

Metimas rūkyti yra itin svarbus žingsnis, kuri atlikus galima pagerinti savo sveikatos būklę. Sėkmės tikimybė keturis kartus didesnė, esant tinkamai paskatai.

Sveikatos apsaugos specialistai gali suteikti neįkainojamos pagalbos rūkaliams, kurie pasiryžo baigti su šiuo žudančiu reikalu.

1 Žingsnis: skirkite laiko pasiruošimui

Pirmoji diena be cigaretės praeitų kur kas lengviau, jei tam tinkamai pasirengtumėte: pasirinkite datą ir griežtai laikykitės to termino, sudarykite priežasčių sąrašėlį, kodėl liautis rūkyti būtina, pradėkite rašyti dienoraštį…

2 Žingsnis: pasirinkite deramą paspirtį

Atsisakymas rūkyti yra keblus procesas, bet jums nebūtina vargti vienam. Jeigu jums trūksta ryžto apsispręsti, pakalbėkite apie tai su specialistu (daugiau informacijos – www.help-eu.com), kuris suteiks jums nepriklausomų patarimų jūsų gyvenimo būdui pakoreguoti.

Yra kelios galimybės, kurios gali jums tikti:

” Nikotino pakaitalo terapija arba vaistas Bupropion hidrochloride

Šie produktai pagelbėjo galybei pypkorių atsikratyti šio žalingo įpročio. Žinoma, reikės pasitarti su gydytoju, kuris nustatys, ar toks gydymo būdas jums yra tinkamas. Svarbu pereiti visą gydymo kursą, antraip galite vėl griebtis cigaretės.

” Specializuotos klinikos ir pagalbos grupės

Suėję su bendraminčiais į grupeles, nesijausite vienišas savo pasiryžimo kelyje. Metančiųjų rūkyti draugija suteiks taip reikalingos savitarpio paskatos ir supratingumo pojūtį.

” Gliukozė

Yra įrodymų, jog gliukozės tabletės sumažina poreikį rūkyti ir taip palengvina metimo procesą.

” Alternatyvi terapija

Esama žmonių, teigiančių, jog alternatyvūs sprendimai padėjo jiems liautis rūkius, tačiau tokių būdų efektyvumas nepakankamai įrodytas.

3 Žingsnis: mankštinkites

Fiziniai pratimai padės jūsų kūnui susidoroti su įpročiu ir padidins pasitikėjimą savimi bei pagerins savijautą.

4 Žingsnis: stebėkite savo svorį

Jeigu norite sulieknėti, pirmiausia atsikratykite rūkymo. Jeigu pamėgintumėte imtis dietos ir atsisakyti žalingo įpročio vienu metu, jums tai vargiai pavyks.

5 Žingsnis: pajuskite naudą…

Per labai trumpą laiką jūsų kūną atsistatys nuo rūkymo sukeltų negalavimų. Per 3-9 mėnesius pagerės kvėpavimas, liausitės krenkštę ir kosėję, o plaučių darbo funkcija pagerės dešimtadaliu. Per metus širdies infarkto galimybė nukris 25 proc.

IR UŽDIRBKITE!

Suskaičiavę, kiek pinigų išleidžiate cigaretėms per dieną, per savaitę, per metus, traktuokite šiuos pinigus kaip laisvas lėšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.