Merginos nenori būti švelniomis zuikutėmis

Renkant šauniausią Kauno technologijos universiteto (KTU) studentę renginio organizatoriai daugiausiai dėmesio skyrė merginų tikrajam veidui ir laisvalaikiui. Finalininkių trejetukas paaiškėjo po rungčių „Manyje slypi…” ir „Ką veikiu prieš vakarėlį?” Laimėtoja – vyriausia konkurso dalyvė Socialinių mokslų fakulteto trečiakursė Gabija Milašiūtė savo aukštajai mokyklai atstovaus šauniausios Lietuvos studentės „Ledi 2005” rinkimuose.

Siūlė būti ilgaausėmis

Organizatoriai – KTU Dizaino ir technologijų fakulteto Studentų atstovybė „Didi” šių metų renginio akcentu pasirinko „Playbojaus” zuikutes. Dvi tokios ilgaausės lydėjo renginio vedėją ir šildė scenoje stovėjusią sofą.

Tačiau „uodegytes” daugiau vizgino ne pretendentės į šauniausios studentės titulą, o krikštijami šio fakulteto pirmakursiai. Jie per pertraukėles rungėsi dėl šauniausios akademinės grupės ir kitų vardų. Nemažai „KTU ledi” rinkimų dalyvių komisiją sužavėti stengėsi adrenalino fanatikės įvaizdžiu.

Netikėta metamorfozė

Viena įspūdingiausiai pirmojoje rungtyje pasirodžiusių merginų buvo Dizaino ir technologijų fakulteto antrakursė Jūratė Švedaitė, tačiau į tolesnį etapą ji nepateko.

Mergina, scenoje pasirodžiusi kaip ragana ir šokusi aplink „laužą” iš žvakių, per akimirką virto vaidilute. Išnirusi iš netikėtai pabirusių asorti ir pasirodžiusių dūmų uždangos, atsiradusios po specialiųjų efektų – griausmingo sprogimo, mergina jau buvo su kitais drabužiais ir galvos apdangalu. J.Švedaitės metamorfozė į elegantiškąją būtybę buvo palydėta ovacijomis.

Dainavo su rokeriais

Specialiuosius efektus – sprogimus, lydimus dūmų, pasitelkė ir kitos dalyvės. Tačiau Jūratės pasirodymas buvo vienas švelniausių.

Vienos merginos nevengė persikūnyti į vyrus („Maiklą Džeksoną, Rembo, tolimųjų reisų vairuotoją), kitos – į žiaurius, grubius personažus. Trečiąją vietą „KTU ledi” rinkimuose užėmusi būsimoji dizainerė Donata Vaišvilaitė pasirinko maniakės žudikės įvaizdį. „Nenorėjau būti barbiška, seksbomba”, – aiškino simpatiška šviesiaplaukė, dailius veido bruožus maskavusi gąsdinančiu grimu.

Ji džiaugėsi, jog scenoje pavyko padainuoti kartu su roko grupe. Donata buvo vienintelė tą vakarą į pagalbą pasikvietusi gyvus muzikantus. „Maniakei žudikei” kompaniją sutiko palaikyti rokeriai „Linfeng”, kuriuos merginai susirasti padėjo draugai. Padainuoti su panašaus stiliaus grupe buvo senas D.Vaišvilaitės noras.

Savo pranašumais mergina įvardijo drąsą ir tai, jog neišgyveno dėl nepavykusių dalykų scenoje.

Įsiuto scenoje

Fotogeniškiausia pripažinta Chemijos technologijų fakulteto pirmakursė Viktorija Radavičiūtė scenoje pasirodė kaip pasiutęs laukinis žvėris. Merginos nesuvaldomu įsiūčiu neleido abejoti sunkiojo roko garso takelis. Jos pasirodymas kai kuriems sukėlė net šiurpą – „žvėris” galiausiai buvo „nušautas”.

Antrąją vietą rinkimuose laimėjusi būsimoji informatikė Gerda Jasiukaitytė įtarė, kad joje slypi kamikadzė – arabė – teroristė.

„Norėjau save išbandyti”, – sakė mergina, neslėpusi, jog scenoje buvo sunku suvaldyti jaudulį. Ji kalbėjo, kad dėl konkurso teko paaukoti daug miego, nes pasirengimui buvo skirta tik savaitė. Tiek laiko likus iki renginio organizatoriai paskelbė užduotis.

Nugalėtoja, penktuoju numeriu pasirodžiusi Gabija Milašiūtė, tikino, kad jos viduje slypi popkaralius Maiklas Džeksonas, prieš kelias dienas išvengęs dar vieno teismo.

Viduryje Gabijos pasirodymo trumpam prigesus šviesai balsas iš už scenos paprašė dar kartą pasveikinti „Džeksoną”. Skambant jau kitai, lyriškai, šou pasaulio legendos dainai, į sceną sugužėjo vaikų kolektyvo „Čiki poki” nariai, nešini žvaigždėmis.

Grasino depiliuoti kojas

Antrajai rungčiai „Ką veikiu prieš vakarėlį?” ne viena dalyvė pritrūko išradingumo. Šauniausia dalyve tapusi Gabija demonstravo, kaip prieš vakarėlį ji rengia guolį meškai. Grojant dainai „Let’s go Girls” klodama žvilgantį užklotą mergina nepraleido progos parodyti savo choreografinių sugebėjimų.

Gerda tikino, kad prieš eidama pasilinksminti skuta morkas. Tačiau pasirodė, kad morkas jai dažniausiai atstoja vaikinai.

Vienam užsimaskavusiajam oranžine daržove pagrasinusi depiliuoti kojas ji sulaukė audringos publikos reakcijos – vargšas vaikinas. Tačiau Gerdai skutimosi kremu ėmus terlioti jo kojas, studentas neatsilaikė ir nusprendė nebesislapstyti po morkos kiautu. Taip mergina rado su kuo galėtų neblogai praleisti laiką bent jau per vakarėlį.

Dairėsi sumišę

Donata, kopūstuose ieškodama vaikų, iš lysvės vaikė zuikius. „Aplodismentai „kopūstams”, – padėkojo kviestiniams aktoriams – vaikinams iš salės renginio vedėjas.

Du studentai, tikriausiai tikėjęsi kur kas atsakingesnių ir turiningesnių pareigų, patupdyti scenoje žvalgėsi vienas į kitą ir sumišę traukė pečiais: „Ir kodėl pasisiūlėm savanoriais?”

Finalo užduotis ne vienam pasirodė keista. Į jį patekusios trys merginos buvo paprašytos suorganizuoti vaizdelį „Aš ir „Didi” dviratukas” (ši transporto priemonė yra organizatorių simbolis). Šiam iššūkiui, kaip ir kitiems dviem, studentės galėjo pasirengti iš anksto.

Ištiko šokas

„Finale vos vienas balas skyrė dvi dalyves, tačiau pasirengimo profesionalumas ir originalumas atvedė Gabiją į pergalę”, – sakė komisijos pirmininkas buvęs KTU Studentų atstovybės pirmininkas Povilas Petrauskas.

„Galiu keiktis? Esu labai nustebusi, visiškai nesitikėjau. Šokas man!?” – šypsojosi nugalėtoja, paklausta, kaip jaučiasi. Gabijai kartu su ovacijomis, prizais atiteko šauniausios universiteto studentės titulas ir vargas rengtis naujam konkursui – „Ledi 2005”, kuriame savo išmonę ir šaunumą demonstruos visos šalies aukštųjų mokyklų atstovės. „Tikiuosi, turiu galimybę atsisakyti”, – juokavo G.Milašiūtė.

Paklausta, kaip rengiasi atšvęsti pergalę, Gabija buvo įsitikinusi, kad draugai jos taip lengvai nepaleis.

G.Milašiūtė teigė, kad pagrindinis jos pranašumas – dešimties metų patirtis teatro scenoje. „Ir aš buvau juodas zuikis, kai kitos merginos rinkosi rožinę spalvą. Konkurencijos nejaučiau, nes buvau įsitikinusi, kad yra vertesnių laimėti, sunku spręsti apie tai dabar. Merginos buvo labai išradingos, sumanios ir originalios. Tikrai, garbės žodis!” – kalbėjo mergina.

Pasak jos, sunkiausia konkurse buvo rasti motyvaciją jam rengtis ir dalyvauti. „Kodėl aš tai darau? Kam man to reikia? Tai klausimai, kankinę mane visą pasirengimo laiką. Kodėl dalyvavau? Fakulteto studentų atstovybės pirmininkas išsiuntė mano anketą. Galiausiai retsykiais reikia kažką įsimintino nuveikti. Reikia nepamiršti gyvenimo skonio”, – aiškino trečiakursė.

Jurgita Murauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.