Futbolo fanų žūtis

Trečiadienio vakarą kelyje Vilnius-Klaipėda netoli Grigiškių įvykusi eismo nelaimė pasiglemžė trijų jaunuolių, tarp kurių buvo du nepilnamečiai, gyvybę. Tragiška avarija kilo lengvajam automobiliui išlėkus į priešpriešinio eismo juostą ir įsirėžus į du vilkikus bei pakliuvus tiesiai po vieno iš jų ratais.

Tragedija pakeliui į namus

Tragiškai pasibaigusi avarija įvyko užvakar apie 18 val. Iš Kauno Vilniaus link važiavęs „Mitsubishi Colt” markės lengvasis automobilis Grigiškių miestelio prieigose, netoli Stirnių gyvenvietės, išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į vilkiką „Volvo”. Po smarkaus smūgio lengvasis automobilis atšoko ir pakliuvo po kitos „Scania” markės sunkiasvorės transporto priemonės ratais. Lenkijos piliečio vairuotas vilkikas tiesiog sutraiškė lengvąjį automobilį, todėl aplinkiniai ne iš karto galėjo pasakyti, kokia mašina buvo sumaitota.

Pirmiausiai sutraiškyto automobilio markę išdavė plačiu spinduliu aplink nelaimės vietą pažirusios įvairios smulkios detalės, tarp kurių matėsi ir „Mitsubishi” ženklelis.

Trys automobiliu važiavę jaunuoliai, tarp kurių buvo vienas šešiolikmetis, po savaitės turėjęs paminėti savo septynioliktąjį gimtadienį, metais už jį vyresnis paauglys ir 23-ejų metų amžiaus vaikinas, žuvo nelaimės vietoje.

Dar vienas devyniolikmetis dėl galvos smegenų sutrenkimo, veido nubrozdinimų ir įvairių kūno sumušimų greitosios pagalbos medikų automobiliu buvo nugabentas į gydymo įstaigą. Ligoninėje vaikinui buvo suteikta būtina pagalba, po kurios jis išleistas ambulatoriškai gydytis į namus. Vakar buvo išsiaiškinta, jog keturi jaunuoliai į Vilnių važiavo iš Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione vykusių futbolo rungtynių tarp Kauno FBK „Kaunas” ir Vilniaus „Žalgirio” komandų. Pastarosiose sėkmė nusišypsojo kauniečiams. Teigiama, kad šis vaikinų ketvertukas jau ilgą laiką buvo sostinės futbolo klubo sirgaliai, nepraleisdavę nė vienerių jų mėgstamos komandos rungtynių bei lydėdavę ją po visą Lietuvą. Lemtingą akimirką, įvykus tragiškai eismo nelaimei, vilniečiams buvo likę įveikti vos penktadalį kelio iki Vilniaus.

Pagerbs tylos minute

Vakar „Kauno dienos” kalbintas Vilniaus „Žalgirio” fanų lyderiu laikomas Ingvaras Butautas teigė, jog dėl įvykusios tragedijos visi sirgaliai labai sukrėsti. Jie ketina dalyvauti žuvusiųjų laidotuvėse, o per artimiausias futbolo varžybas Anapilin iškeliavusius bičiulius ir bendraminčius pagerbs oficialia tylos minute. I.Butautas sakė esąs įsitikinęs, jog už avariją patyrusio automobilio vairo sėdėjo būtent 23-ejų metų vaikinas: „Pats mačiau, kas ir su kokia mašina važiavo iš Kaune vykusių rungtynių, todėl žinau, kad vairavo vyriausiasis iš keturių. Negaliu garantuoti, tačiau tikrai netikiu, kad vairuotojas galėjo būti bent kiek pasivaišinęs alkoholiniais gėrimais, kadangi žinau, jog jis skubėjo į Vilnių darbo reikalais, todėl jokiu būdu nebūtų taip neatsakingai pasielgęs”.

Skaičiuodamas futbolo sirgalių praradimus, I.Butautas pabrėžė, kad tokia tragedija įvyko pirmą kartą per visą istoriją, tačiau prisiminė kelis atvejus, kai vieną kartą nuo širdies smūgio mirė finale laimėjusios Klaipėdos „Atlanto” komandos aistruolis, o praėjusiais metais kilusių riaušių metu nuo policininkų rankos žuvo to paties klubo fanas.

Greitis ir slidus kelias

Dėl įvykio ikiteisminį tyrimą pradėję Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai, kalbėdami apie kraupios avarijos priežastis, patvirtino kelis faktorius, turėjusius nelaimei lemiamos įtakos, tačiau sako, kad dar anaiptol ne viskas yra tiksliai išaiškinta: „Galime konstatuoti tik tiek, jog avarija įvyko dėl viršyto saugaus bei leistino greičio, ant šlapios ir slidžios kelio dangos nesuvaldžius transporto priemonės. Apie automobilį vairavusio jaunuolio blaivumą kol kas neturime duomenų, nes tai aiškinasi paimtą kraujo mėginį tiriantys teismo medicinos ekspertai”. Be to, aiškinamasi, ar nelaimės metu visiškai blaivūs buvo ir abiejų vilkikų vairuotojai.

Policijos pareigūnai teigė atlikę pirminę apklausą, kurios metu vienintelis iš keturių jaunuolių – išlikęs gyvas devyniolikmetis tvirtino, kad prie „Mitsubishi Colt” automobilio vairo sėdėjo vyriausias iš ketvertuko 23-ejų metų vaikinas. Teisėsaugininkai sako, kad pastarajam faktui patvirtinti reikia išsamaus ir kruopštaus tyrimo, kadangi po avarijos iš lengvojo automobilio beliko metalo laužo krūva, todėl nustatyti, kas vairavo mašiną, pakankamai sudėtinga.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.