Gražulis pašiurpino higienistus

Į mėsgalių prekybos verslą metęsis Seimo narys Petras Gražulis pašiurpino ne tik kolegas parlamentarus, bet ir higienistus bei mokesčių inspektorius.

Tai, kad P.Gražulis trečiadienį Seimo kolegoms pardavinėjo dešras, kumpius ir skilandžius, prasilenkia su visomis civilizuoto verslo normomis.

P.Gražulio žiniai, užsiimti mėsos produktų prekyba Lietuvoje gali ne bet kas, o tik specialius reikalavimus atitinkančios įmonės. Įgyti teisę taip vadintis irgi nėra penkių minučių reikalas – būtina įrodyti savo kvalifikaciją Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, susirinkti reikiamų tarnybų pažymas.

Visa tai – ne juokai. Tad bent kąsnį P.Gražulio mėsų atsikandę žmonės rizikuoja savo sveikata ir galbūt net gyvybe.

Galioja itin griežta tvarka

Jokiu būdu negalima mėsos produktais prekiauti ant kiekvieno kampo. Net jei prekyba vyksta turgavietėje, galioja griežta tvarka – veikla vykdoma tik specialiai tam pritaikytame paviljone. Netgi skerdiena ir rūkytais gaminiais griežtai draudžiama prekiauti kartu.

Sostinės Kalvarijų turgavietės vyriausiasis kontrolierius Vidmantas Tamulionis priminė, kad nuosavų sertifikuotų įmonių neįsteigę asmenys pirmiausia privalo skersti gyvulius ne tvarte, o atestuotoje skerdykloje.

„Kiaulę paskerdė – lašinius antspauduoja. Jei bus dešros ar rūkyti gaminiai – duoda į perdirbimo įmonę, kur mėsą termiškai apdoroja. Tada vėl antspauduoja arba duoda dokumentą.

Kai su ta produkcija žmogus atvyksta pas mus, mėsą apžiūri ir jos kokybę įvertina turgavietės specialistai. Jei viskas gerai – dedamas turgavietės antspaudas ir leidžiama prekyba”, – aiškino kontrolierius V.Tamulionis.

Privalu mokėti mokesčius

Be to, prekybininkams privaloma turėti sveikatos ir higienos pažymėjimus, kad jie gali tiesiogiai kontaktuoti su pardavinėjama mėsa.

Jei žmogus yra ūkininkas – privalu pateikti ūkio registravimo pažymėjimą. Jei esi šios srities verslininkas – turi parodyti šios veiklos verslo pažymėjimą.

Be to, reikia mokėti mokesčius. Vilnius miesto tarybos nutarimu, už 2 metrų ilgio vitriną rūkytos mėsos pardavėjas per dieną moka 20 litų. Žalios mėsos prekystalio metras dienai kainuoja 16 litų. „Kiekviename paviljone yra kontrolierius – kasininkas, kuris tą mokestį surenka – paima pinigus, duoda čekį”, – sakė turgavietės administracijos atstovas.

Pirko ir Juršėnas, ir Muntianas

Iš P.Gražulio „darbietis” Jonas Jagminas už 100 litų pirko dvi paltis lašinių, jo partietis Viktoras Muntianas už 20 litų įsigijo skilandį, o socdemas Česlovas Juršėnas už 50 litų surizikavo paimti kindziuką. „Valstiečiui” Alfredui Pekeliūnui P.Gražulis pasiūlė dešrą.

Visų šių mėsgalių kilmė neaiški, juos P.Gražulis surinko iš kaimiečių. P.Gražulis pareiškė, kad jam būtina surinkti 800 litų, už kuriuos pirks skelbimą laikraštyje, kuriame gins neįgaliuosius.

Parlamentaras P.Gražulis jau ne pirmą kartą įrodo, kad nemoka elgtis su maistu. Pavasarį pats politikas apskritai buvo metęs maitintis – badavimą jis suprato kaip būdą išvaikyti valdžioje sėdinčius KGB rezervistus.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gražulis pašiurpino higienistus"

  1. f

    Cia ar ne tas pats PEtras Grazulis kur kazkada muitineje dirbo?Jei tas pat tai nera ko stebetis ten irgi prisidirbes buvo iki ausu!KAs ka apie ji zino?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.