Kalėjimas manęs nepalauš, tvirtina M. Chodorkovskis

Įkalintas buvęs Rusijos naftos magnatas Michailas Chodorkovskis ketvirtadienį pareiškė, kad kalėjimas, į kurį jis buvo perkeltas šį mėnesį, jo nepalauš, nes jis pradeda naują ataką prieš Kremlių.

„Kremlius mėgino mane visiškai izoliuoti… ir sunaikinti mane fiziškai”, – tai pirmas naftos bendrovės „Jukos” įsteigėjo pasisakymas nuo tada, kai jis buvo perkeltas iš Maskvos kardomojo kalėjimo į atokią bendrojo režimo koloniją.

„Jie tikisi, kad M. Chodorkovskis bus pamirštas. Jie nori įtikinti jus, mieli draugai, kad kova baigta ir jūs turite paklusti savanaudiškų biurokratų diktatui. Tai netiesa, kova tik prasideda”, – pareiškė M. Chodorkovskis.

M. Chodorkovskis, buvęs turtingiausias Rusijos žmogus, yra nuteistas aštuoneriems metams kalėti dėl sukčiavimo ir vengimo mokėti mokesčius. Jis pats tvirtina esąs Kremliaus kampanijos auka, baudžiama už prezidento Vladimiro Putino administracijos kritiką.

Rusijos pareigūnai vadina jį nesąžiningu verslininku, kuris pateikia save kaip politinį kankinį, bandydamas užmaskuoti savo kaltę. Apklausų rezultatai rodo, kad didžioji dalis rusų pritaria jam paskirtai bausmei.

Šis pranešimas buvo paskelbtas per M. Chodorkovskio tinklalapį www.khodorkovsky.ru. Atstovo teigimu, pranešimas yra tikras, bet jis atsisakė atskleisti, kaip ta informacija pateko iš bendrojo režimo kolonijos.

M. Chodorkovskio šalininkai yra įsitikinę, kad ši kolonija pasirinkta siekiant jį visiškai izoliuoti ir palaužti jo dvasią. Kalėjimo pareigūnai tai neigia.

IK-10 bendrojo režimo kolonija yra įsikūrusi netoli sienos su Kinija, už 6 tūkst. kilometrų į rytus nuo Maskvos. Čia netoliese yra kasamas uranas. Į artimiausią miestą klampiu keliu galima nukakti per septynias valandas, šią savaitę pranešė Rusijos laikraščiai.

42 metų magnatas buvo atgabentas į koloniją spalio 16 dieną. M. Chodorkovskio advokatams ir jo žmonai Inai šią savaitę buvo leista jį aplankyti.
2005-10-27 16:52

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.