SEB Vilniaus bankas platins obligacijas, susietas su Europos technologijų ir sveikatos apsaugos sektorių įmonių akcijomis

Vertybinių popierių komisija patvirtino didžiausio Lietuvoje komercinio SEB Vilniaus banko trijų su Europos technologijų ir sveikatos apsaugos sektoriaus įmonių akcijomis susietų obligacijų emisijų prospektą. Trejų metų trukmės skirtingų investavimo koeficientų obligacijų emisijos bus susietos su akcijų kainų indeksais Dow Jones Europe Stoxx Technology ir Dow Jones Europe Stoxx HealthCare. Obligacijas SEB Vilniaus bankas platins nuo lapkričio 10 dienos iki gruodžio 15 dienos.
„Netrukus Lietuvos gyventojams suteiksime galimybę investuoti į šiuo metu stiprėjančius Europos technologijų ir sveikatos apsaugos sektorius. Nors pastaruosius porą metų šių sektorių įmonių augimas buvo sulėtėjęs, analitikai prognozuoja, kad artimiausioje ateityje jis stiprės, tad abu sektoriai turėtų sulaukti investuotojų susidomėjimo”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas. Anot jo, ypač geri technologijų sektoriaus bendrovių 2005 metų pirmojo pusmečio finansiniai duomenys. Analitikų teigimu, turėtų augti ir sveikatos apsaugos sektoriaus įmonių akcijų kainos ir pelningumas.
Indeksas Dow Jones Europe Stoxx Technology yra apskaičiuojamas įvertinus didžiausių Europos įmonių, dirbančių IT ir telekomunikacijų srityje akcijų kainas. Tarp svarbiausių indekso reikšmei įtaką darančių įmonių yra tokios gerai žinomos bendrovės kaip „Nokia”, „Ericsson”, SAP, „Alcatel”. Indeksas Dow Jones Europe Stoxx Health Care apskaičiuojamas įvertinus medicininės įrangos ar prekių, biotechnologijų įmonių, vaistų išradėjų ir gamintojų, ligoninių, klinikų ir kitų sveikatos apsaugos srityje dirbančių įmonių akcijas. Tarp labiausiai šio indekso reikšmę lemiančių įmonių – „GlaxoSmithKline”, „Roche Holding”, „Sanofi-Aventis” ir kitos garsios farmacijos bendrovės.
Obligacijų platinimo metu jų kainai bus taikoma nuolaida, kuri mažės artėjant platinimo termino pabaigai. Pirmosios emisijos įsigijimo kaina bus iki 100 litų, antrosios – iki 110 litų, o trečiosios – iki 115 litų. Emisijų mažiausios investavimo koeficientų reikšmės atitinkamai bus 55, 140 ir 180 procentų. Investavimo koeficientas rodo, kokia padidėjusios vertės dalis tenka obligacijos turėtojui.
Iš viso SEB Vilniaus bankas nuo 2003 metų yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė 674 mln. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotas galiojančias obligacijas bankas užima daugiau kaip 50 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 518,51 mln. litų. Liepą prestižinis tarptautinis finansų rinkų leidinys „Euromoney” jau trečią kartą SEB Vilniaus banką įvertino kaip geriausią šalies obligacijų leidybos ir prekybos bendrovę.

SEB Vilniaus bankas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.