Naujas suįžūlėjusių nesugaunamųjų akibrokštas

Vakar naktį Kaune vėl įvykdyta žaibiška vagystė.

Vėl išplėšta viena Laisvės alėjoje įsikūrusių parduotuvių – UAB „Mikrovisatos valda” mobiliųjų telefonų bei jų priedų salonas. Į ne per toliausiai nuo jo, praktiškai tame pačiame kvartale, esančius brangių šveicariškų laikrodžių parduotuvę „Šveicarija” įsibrauta prieš keturias dienas, į tokiomis pačiomis prekėmis prekiaujantį saloną „Ženeva” – prieš mėnesį.

Visais atvejais nusikaltėlių braižas buvo panašus, kaip ir įsilaužimo laikas – apie pirma valanda nakties.

Visais atvejais apvogtas parduotuves saugančių įstaigų atstovai teigia sureagavę į aliarmą žaibiškai, kaip ir numatyta sutartyse, tačiau įsibrovėliai jau buvo spėję pasislėpti su grobiu pereinamuose Laisvės alėjos kiemuose.

Įsilaužimo į saloną „Ženeva” atveju pabėgta nuo saugos tarnybos „Jungtis” darbuotojų, išplėšus parduotuvę „Šveicarija” nuo UAB „Trikampis žiedas” apsaugininkų, o vakar naktį įsibrovus į UAB „Mikrovisatos valda” – nuo šią parduotuvę saugančių Apsaugos policijos pareigūnų.

Policijos apsaugininkams, tikinantiems, jog atvyko per minutę, pasirodžius aliarmo vietoje, aptiktos sulaužytos lauko durų žaliuzės ir išdaužtas jų stiklas.

Skubiai pakelti apvogtos bendrovės atstovai sudaužytoje vitrinoje pasigedo apie dešimties vienetų mobiliojo ryšio telefonų „Siemens” ir „Nokia”. Preliminariai vagių grobis įvertintas apie dešimčia tūkstančių litų. (Priminsime, įsilaužiant į laikrodžių parduotuves jų savininkų nuostoliai buvo apie aštuonis kartus didesni.)

Redakcijos duomenimis, prokurorų iniciatyva šiems nesibaigiantiems akibrokštams tirti sudaryta speciali pareigūnų grupė. Prie minėtų vagysčių greičiausiai bus prijungtos dar dvi, taip pat įvykdytos pastarųjų dviejų mėnesių laikotarpiu iš miesto centre bei Senamiestyje esančių kompiuteriais bei fototechnika prekiaujančių salonų.

Beveik neabejojama, kad visas šias vagystes padarė ta pati nusikaltėlių grupė.

Deja, ir vakar niekas Kauno policijoje negalėjo pasakyti, kiek šiemet mieste įvykdyta žaibiškų vagysčių iš parduotuvių ar užregistruota panašių nepavykusių bandymų. Kiek šiemet buvo tokių įsilaužimų į jų saugomus objektus, nepajėgė atsakyti ir Kauno apsaugos policijos Reagavimo rinktinės vadas.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.