Sprogo vandens šildymo sistema

Per nelaimingą atsitikimą viename Raudondvario M.Valančiaus gatvės medinuke sunkiai sužalota jo devyniasdešimt ketverių metų šeimininkė.

Antradienį, apie devintą vakaro, šį namą sudrebino sprogimas. Jo epicentras buvo virtuvėje, kurioje maždaug prieš mėnesį, pastačius dujinį vandens šildymo katilą, prie krosnies buvo įrengta speciali sklendė. Tik ją atsukus, gali cirkuliuoti įkaitęs vanduo.

Kaip vakar „Kauno dienai” pasakojo nukentėjusiosios per šį sprogimą anūkė, kažkas iš namiškių, apie septintą vakaro pakūręs katilą, tai padaryti pamiršo. Po dviejų valandų sistema apie tai labai skaudžiai priminė.

Anūkės duomenimis, sprogo susikaupę garai.

Tuo lemtingu momentu virtuvėje buvo tik senolė, jau ketinusi eiti gulti, bet dar užsukusi pasižiūrėti televizoriaus. Šešiasdešimtmetė jos duktė su senolės pusantrų metų proanūke buvo gretimame kambaryje praviromis durimis.

Namą sudrebinus sprogimui, virtuvę užtvindė garai. Pasak anūkės, kuri vakar tik perpasakojo šoko ištiktos mamos įspūdžius, nes pati nelaimės metu nebuvo namuose, per garus ne iš karto pavyko įžiūrėti močiutę.

Kaip paaiškėjo netrukus, prie stalo virtuvėje sėdėjusi senolė sprogimo bangos nublokšta į šalį apie pusantro metro. Ji aptikta prie virtuvės durų, patyrusi daugybines traumas.

Nelaimės vieton atbėgę kaimynai iškvietė greitosios medikus ir ugniagesius. Pastariesiems atvykus, paaiškėjo, kad jų pagalbos nereikia: manoma, kad beįsiplieskiantį gaisrą sutramdė garai.

Kritimo metu ir nuolaužomis (išlakstė visi ketaus krosnies kokliai) sužalota senolė išvežta į Kauno medicinos universiteto klinikas. Pasak anūkės, močiutei diagnozuoti abiejų plaštakų bei atviras kojos lūžis. Be to, garais nuplikyta krūtinė ir veidas.

Dėl nukentėjusiosios amžiaus baimintasi, kad ji gali neatlaikyti operacijos. Ši užsitęsė pernakt. Anūkės žiniomis, vakar rytą reanimacijos specialistų globoje esančios močiutės sveikata buvo stabili, tačiau medikai buvo linkę susilaikyti nuo bet kokių prognozių. Ir dėl patirtų traumų sunkumo, ir dėl nukentėjusiosios amžiaus.

Namo dalis, kurią nuniokojo sprogimas, apdrausta. Vakar laukta draudimo kompanijos atstovų: pasak anūkės, šipuliais išlaksčiusi krosnis apgadino ne tik virtuvę, bet ir du kambarius, kurių durys nelaimės metu buvo atviros.

Be to, po šio įvykio sutriko ir nukentėjusiosios šešiasdešimtmetės dukters sveikata. Išvežus ligoninėn močiutę, jai taip pat kviesta greitoji medicinos pagalba. Šoko ištiktai moteriai medikai suleido raminamųjų vaistų.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.