Kritikų nuomonė apie dokumentinį G.Beinoriūtės filmą

Artėjant Š.Barto filmo „Septyni nematomi žmonės” premjerai, šį ketvirtadienį kino centre Coca Cola Plaza įvyks išskirtinis ir vienintelis dokumentinio filmo „Vulkanovka. Po didžiojo kino” seansas. Žvilgsnis į tolimojo Krymo kaimo žmonių gyvenimą, kurį sudrebino Š.Barto filmavimo ekspedicija – taip dokumentinis Giedrės Beinoriūtės filmas pristatomas lietuvių kino mėgėjams. Tačiau ką apie šią juostą rašo kino kritikai?

Giedrė Beinoriūtė nėra tipiška lietuvių režisierė. Ji turi puikų humoro jausmą ir sugeba žmones prajuokinti. (…) Ir dar – iš jos gali tikėtis netikėto požiūrio kampo, nenualintos temos ir savotiškos filmavimo vyksmo ironijos. Taip buvo „Troleibusų mieste”, taip buvo „Egzistencijoje”. Tą galima pastebėti ir naujausiame režisierės filme „Vulkanovka. Po didžiojo kino”.
(Laima Kreivytė. „7 meno dienos”)

Jauna režisierė, prieš metus tiesiog šokiravusi ypač butaforiniu ir dirbtinai išgalvotu vaidybiniu filmuku „Egzistencija”, visiškai priešingai atsiskleidė dokumentikoje. Ir tokioje dokumentikoje, kuri šiuo filmu lyg ir sugrįžta į savo prigimtines formas – pirmiausia akivaizdžiai talentingai valdomo amato ir teisingos krypties kūrybingumo dėka.
(Julijus Lozoraitis. „Lietuvos žinios”)

„Vulkanovkoje” viskas plaukia tarsi savaimine vaga. Kaip dienos rūpesčiai, kelias iki cisternos ir atgal, karvių bandos pargynimas, kaip totoriškos užstalės nusileidus saulei. Ir šis žemės pakraštys, nufilmuotas Audriaus Kemežio, kur skendi rūkai, o dangus susilieja su stepe, yra gražus ir liūdnas. (…) Režisierė yra išbandžiusi įvairias žanrų jungtis ir, atrodo, ketina tęsti ieškojimus, bet akivaizdu, kad turi subtilų grynosios dokumentikos pojūtį.
(Linas Vildžiūnas. Žurnalas „Kinas”)

Šį ketvirtadienį, spalio 27 d., 18.30 val. kino centre Coca Cola Plaza įvyks išskirtinis ir vienintelis Giedrės Beinoriūtės dokumentinio filmo „Vulkanovka. Po didžiojo kino” seansas. Filmo pristatyme dalyvaus ir apie įspūdžius iš Vulkanovkos pasakos pati juostos režisierė bei Skirmantas Valiulis. Bilieto kaina – 6 Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.