Užgimusioms pramogoms ne visi buvo pasiruošę

Balta naktimi buvo atšvęstas naujų pramogų gimimas – pirmasis „Festum mesijo” vakarėlis. Šokantis angelas nusileido į salę ir užgrojo baltumu tviskantis saksofonistas. Tačiau netikėtai užklupti svečiai, tarp kurių buvo ir Skaiva bei Dovydas iš nebeegzistuojančios „Pikaso”, nebuvo pasipuošę šventine balta apranga.

„Baltąją naktimi” prasidėjo nauja teminių vakarėlių serija „Festum mesijas”. Pasak „Pramogų banko” renginių organizatoriaus Irmanto Karpio, vakarėlių serijos pavadinimas pabrėžia, jog bus organizuojami išskirtiniai vakarėliai, tokie, kokių jau seniai laukė klubo lankytojai, kadangi „festum” išvertus iš lotynų kalbos reiškia vakarėlis, o „mesijas” – gimimas.

„Tai bus visiškai kitokie vakarėliai. Religija čia niekuo dėta. Tačiau paralelė yra – krikščionybėje žmonės laukė mesijo atėjimo, o klubų lankytojai laukia kitokių vakarėlių. Įsivaizduojame, kad tai bus tai, ko jie nori”, – pasakojo I.Karpis.

Kaip juoda varna

Vakarėlyje netikėtai užklupta visai ne balta apranga pasipuošusi Skaiva teisinosi nežinojusi apie vakarėlio aprangos kodą. Ji teigė netikėtai atvažiavusi iš Vilniaus. „Atėjau čia kaip visada ir pataikiau į baltą vakarėlį. Gailiuosi, jog esu šiandien juoda varna, ne balta. Šiaip balta spalva man visada labai patiko. Tai yra antra iš mėgstamiausių mano spalvų”, – juokėsi laidos „NML muzikos lyga” vedėja.

Skaiva prisipažino pati dažnai dėvinti baltus drabužius, o ypač mėgstanti baltus skėčius. „Jei tu esi tvarkinga ir švari mergina, baltus drabužius dėvėti nėra nepraktiška”, – samprotavo ji.

Vienas vakarėlio vedėjų juokavo, jog rasti baltos spalvos aprangą jam buvę gana keblu. „Neturėjau baltos aprangos, tad laksčiau per parduotuves, verčiausi kūlversčiais, bet pagaliau gavau baltą aprangą ir dabar džiūgauju”, – šypsojosi renginio vedėjas Emsilijus.

Spalva – nesvarbu

Tarp kitų vakaro svečių, taip pat nežinojusių šventės kodo, užtikome buvusį „Pikaso” narį Dovydą. Jis prisipažino, jog nors klube lankosi kiekvieną savaitgalį, apie „Baltąją naktį” sužinojęs tik prieš renginį.

„Bet kokiu atveju nesvarbu kaip tu apsirengęs, svarbu kaip tu jautiesi. Jeigu jautiesi gerai ir esi pasiruošęs linksmintis, tai nėra skirtumo, ar tu apsirengęs juodai, ar baltai. Mes turime išmokti linksmintis kitaip”, – tikino dainininkas.

Paklaustas, ar pats mėgsta baltos spalvos aprangą, Dovydas teigė, jog drabužio spalva nėra pagrindas jį mėgti ar ne.

Tinka ne tik vasarai

Dizainerės Ainos Zinčiukaitės teigimu, įvairius baltos spalvos atspalvius galima derinti pagal odos tipą, todėl ši spalva tinka visiems. Balta, kaip ir juoda – klasikinės spalvos ir yra nepaklusnios mados tendencijoms.

Darbo įstaigose rudenį bei žiemą baltos spalvos aprangą pagal protokolo reikalavimus yra leidžiama dėvėti, atsižvelgiant į audinio fasoną. Akinanti balta spalva daugiau tinkama vasarai, tačiau pereinančią į pilkumą ar prislopintų atspalvių galima rinktis ir žiemą. Žinoma, vakarėliams šios taisyklės negalioja.

Pasirinktas vakarėlio akcentas – rūbų bei dekoracijų spalva puikiai išreiškė pagrindinę mintį, mat balta spalva, anot dizainerės Ainos Zinčiukaitės, vakarų kultūroje yra vilties spalva – dvasiška, iškilminga, šventiška.

Neringa Maciūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.