„airBaltic” pradės skrydžius iš Vilniaus į Stokholmą, daugiau skraidys į Taliną

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic” nuo spalio 30-osios pradeda žiemos sezoną bei tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Stokholmą, dažniau skraidys į Taliną.

„airBaltic” taip pat papildys lėktuvų parką Vilniuje. Šią žiemą „airBaltic” tiesiogiai skraidys į 26 miestus iš Rygos ir į 12 – iš Vilniaus, pranešė bendrovė.

„Planuodami žiemos tvarkaraštį mes atsižvelgėme į mūsų keleivių pageidavimus – pasiūlėme daugiau tiesioginių skrydžių, padidinome reisų skaičių ir sumažinome bilietų kainas. Mes tikimės, kad mūsų keleiviai įvertins šiuos pokyčius teigiamai, o tai toliau didins oro keleivių srautus iš ir į Baltijos regioną”, – sakė „airBaltic” prezidentas Bertoltas Flikas (Bertolt Flick).

Tiesioginiai skrydžiai į Stokholmą bus rengiami šešis kartus per savaitę, šių skrydžių bilietų kainos prasidės nuo 375 litų, įskaitant oro uosto mokesčius.

Iš Vilniaus į Taliną „airBaltic” pradės skraidyti tris kartus per dieną darbo dienomis, o sekmadienį šis reisas bus vykdomas vieną kartą.

Iš Rygos „airBaltic” skraidys į Dnepropetrovską. Skrydžių skaičius išaugs ir kitais maršrutais – į Oslą bei Paryžių.

Per Kalėdas ir Naujuosius metus dėl didžiulės bilietų paklausos skrydžiams iš Rygos ir Vilniaus į Dubliną reisų skaičius taip pat bus padidintas.

Šią žiemą bendrovės lėktuvų parką papildys dar du „Fokker-50” lėktuvai, kurie bus naudojami skrydžiams iš Vilniaus. Dabar „airBaltic” keleivius skraidina septyniais „Boeing 737-500” ir septyniais „Fokker 50” lėktuvais.

Aviakompanija iš Rygos ir Vilniaus oro uostų per devynis šių metų mėnesius skraidino 760 tūkst. keleivių – 79,4 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (423,6 tūkst.).

Per sausį-rugsėjį „airBaltic” surengė 17,1 tūkst. skrydžių – 48,7 proc. daugiau nei tuo pačiu 2004 metų laikotarpiu.

Latvijos oro bendrovė, pernai veiklą pradėjusi ir Lietuvoje, 2004 metais patyrė 4,2 mln. litų nuostolių. Planuojama, kad šiemet iš veiklos Vilniaus oro uoste bus uždirbta pelno.

Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., o Skandinavijos SAS – 47,2 proc. „airBaltic” akcijų.

2005-10-26 09:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.