Kaimas abejingas paukščių gripui

Europoje sparčiai plintanti mirtina liga greičiausiai neprivers Lietuvos kaimo žmonių atsisakyti naminių sparnuočių. Tačiau egzotiškų paukštelių pardavėjus sprendimas per tris dienas išparduoti visus egzotinius paukščius išgąsdino.

Mirtinai ligai vis artėjant prie Lietuvos, praėjusią savaitę uždrausta importuoti egzotinius paukščius bei prekiauti gyvais egzotiniais ir visais naminiais paukščiais turgavietėse. Nuo kitos savaitės pradžios ketinama uždrausti egzotinių paukščių prekybą specializuotose gyvūnų parduotuvėse.

Naminius paukščius auginantys kaimo žmonės skeptiškai vertina bauginimus, kad paukščių gripas gali pasiekti ir Lietuvą. Jie moja ranka į visus pranešimus ir labai abejoja, ar kiekvieną nugaišusį sparnuotį verta rodyti veterinarams.

Zooparduotuvių „Terra” savininkas Raimundas Bulakas LŽ teigė, kad per trejetą dienų parduoti visų į Lietuvą įvežtų egzotinių paukščių nepavyks.

Nacionalinė veterinarijos laboratorija iki šiol ištyrė 395 mėginius dėl paukščių gripo – 107 laukinių ir 288 naminių paukščių. Kol kas visų tyrimų rezultatai neigiami.

Nuo spalio 14-osios Vilniaus, Kauno, Palangos oro uostuose budi Pasienio ir transporto valstybinės veterinarijos tarnybos gydytojai. Tikrinamas keleivių, atvykusių iš šalių, kuriose buvo nustatytas paukščių gripas, bagažas bei jų į Lietuvą įvežamos prekės.

Irma Verbienė,

Rima Beinoravičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.