Netinkamai įteikta sąskaita pažeidžia įstatymą

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nesusitvarko su atviru tekstu gyventojams sąskaitas pateikinėjančiais komunalininkais, šilumos, vandens, interneto ir kabelinės TV paslaugų tiekėjais bei kitais asmens duomenų valdytojais. Inspekcija internete paskelbė rekomendacijas, kad sąskaitų už paslaugas negalima iškabinti laiptinės skelbimų lentoje ar be voko įmesti į pašto dėžutę. Tačiau dauguma bendrovių iki šiol elgiasi būtent taip.

Redakcija sulaukia vis daugiau skundų iš gyventojų ir bendrovių, kurie dėl neteisėto jų duomenų paviešinimo jau patyrė piniginių bei moralinių nuostolių. Žmogaus teisių stebėjimo institutas tokį bendrovių elgesį įvertino kaip „ypač didelį žmogaus teisės į privatumą pažeidimą”.

Į „Lietuvos žinias” kreipėsi vienos Vilniuje registruotos krovinių pervežimo įmonės atstovas. Vyriškis pasakojo, kaip dėl komunalininkų kaltės įmonė neteko keliolikos tūkstančių litų. Kaip tvirtino pašnekovas, įmonės ketinimus pasirašyti sutartį sugriovė už durų rankenos paliktas pusiau sulenktas lapelis – raginimas sumokėti kelių šimtų litų įsiskolinimą komunalininkams. Jis kliento akyse sugriovė įmonės reputaciją ir sužlugdė abiem pusėms naudingą kontraktą.

Daiva Norkienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.