Ar aplenks R. Šmitas H. Gracholskį?

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II lygos Vakarų zonos čempionate buvo sužaistos paskutiniojo – dvidešimt antrojo – turo rungtynės.

Jos didelės įtakos vietų pasiskirstyme jau neturėjo. Mat visi pirmenybių prizininkai buvo aiškūs dar prieš paskutiniuosius susitikimus.

Vakarų zonos čempionato nugalėtoja tapusi ir kelialapį į LFF pirmąją lygą iškovojusi Klaipėdos „Atlanto” antroji komanda paskutines rungtynes žaidė su kitu savo miesto klubu „Glestum”. Šis susitikimas baigėsi be įvarčių. Šios lygiosios leido „Glestum” futbolininkams įsitvirtinti ketvirtoje vietoje.

Trečią vietą čempionate užėmusi Kretingos „Minija” Gargžduose rezultatu 0:1 (0:0) pralaimėjo vietos „Bangai”. Pergalingą įvartį 71 min. gargždiškiams pelnė R. Malakauskas.

Pergalę šventė ir kita Gargždų komanda – GMT-83. Gargždiškiai išvykoje rezultatu 3:1 (1:1) įveikė Salantų „Salantą”. Nugalėtojams du įvarčius pelnė D. Gailiušis, vieną – S. Vyšniauskas. Rezultatą buvo išlyginęs salantiškis N. Budginas.

„Pagėgių” futbolininkai, kiekviename kėlinyje įmušę po tris įvarčius, namie rezultatu 6:0 (3:0) sutriuškino Klaipėdos „Švyturį”. Tris kartus pasižymėjo G. Sakalauskas, dusyk – D. Šimkus ir kartą – L. Trakšelis.

Plikių „Sakuonos” vyrai nesulaukė savo varžovų iš Plungės. Šio miesto „Babrungo” antrajai komandai už neatvykimą įskaitytas pralaimėjimas 0:3.

Nors ir sužaisti paskutiniojo turo susitikimai, tačiau dar liko keletas atidėtų rungtynių.

Šiandien Gargžduose susitiks abi šio miesto komandos – GMT-83 ir „Banga” (16.30 val.). Dvejos rungtynės vyks šeštadienį (spalio 29 d.): „Šilutė-2” priims Klaipėdos „Švyturį” (13.00 val.), o GMT-83 namie varžysis su Palangos „Gintaru” (14.00 val.). Čempionatas baigsis lapkričio 5 d. rungtynėmis Palangoje tarp vietos „Gintaro” ir „Šilutės” antrosios komandos (14.00 val.).

Besibaigiančiame čempionate lyg ir viskas aišku, tačiau viena intriga dar išlieka – kas taps rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju? Šiuo metu po 26 įvarčius yra įmušę du žaidėjai – šilutiškis Robertas Šmitas ir atlantietis Haroldas Gracholskis. Pastarasis jau negali pagerinti savo rezultato, o R. Šmitas dar turi dvejas rungtynes atsargoje. Greičiausiai jis ir taps geriausiu čempionato snaiperiu.

Artėja prie pabaigos ir LFF I lygos futbolo čempionatas. Nesėkmingai pirmenybėse rungtyniaujantis Klaipėdos „Rodovitas” savo aikštėje priešpaskutiniame ture 3:6 (1:3) pralaimėjo Tauragės „Tauro ir Erros” futbolininkams. Tai buvo jau 33-ias klaipėdiečių pralaimėjimas per tiek pat žaistų rungtynių (įvarčiai – 19:165). Namie pralaimėjo ir Neringos „Kuršiai”. Juos rezultatu 2:1 (1:0) įveikė Vilniaus „Geležinis vilkas”.

Algirdas Auruškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.