Ministerija: mokytojams pridėta ne darbo valanda, o valandos užmokestis

Didinant darbo užmokestį mokytojams pridėta ne papildoma darbo valanda, o vienos valandos užmokestis už darbus, kuriuos jie anksčiau atlikdavo nemokamai. Taip į liberalcentristų klausimą, ar didesnio atlyginimo vertas tik persidirbęs mokytojas, atsakė Švietimo ir mokslo ministerija.

Susipažinusi su Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūno Algio Čapliko bei frakcijos nario Rimanto Remeikos pareikšta nuomone dėl mokytojų atlyginimų mokėjimo tvarkos, Švietimo ir mokslo ministerija išplatino pranešimą, kuriame paprašė politikų neklaidinti visuomenės.

Švietimo ir mokslo ministerija antradienį dar kartą priminė, kad, pagal Vyriausybės patvirtintą ministerijos siūlymą, nuo sausio vidutiniškai 7,4 procento bus didinami atlyginimai bendrojo lavinimo, specialiųjų mokyklų, neformalių vaikų švietimo įstaigų, profesinių mokyklų mokytojams ir vadovams.

Paskaičiuota, jog nuo sausio pedagogų atlyginimai išaugs vidutiniškai po 63,5 lito per mėnesį. Iš biudžeto tam papildomai skirta beveik 60 mln. litų.

Papildomai atlyginimai dar bus didinami socialiniams pedagogams ir psichologams – vidutiniškai 25 procentais, taip pat neformalaus vaikų švietimo įstaigų vadovams – 15 procentų.

Socialinių pedagogų, psichologų, neformalaus ugdymo įstaigų vadovų darbo užmokesčiui padidinti papildomai skirta apie 10 mln. litų.

Liberalcentristų teigimu, iš mokyklų gaunama informacija leidžia teigti, kad realiai mokytojų atlyginimai nepadidėjo, kadangi jiems pridėta po 1 valandą papildomo darbo.

Pasak R. Remeikos, dar prastesnė padėtis yra su mokyklos vadovų darbo apmokėjimu, nes „norėdami gauti tą patį atlyginimą jie privalo turėti daugiau pamokų ir mažiau dėmesio skirti vadybai”.
2005-10-25 18:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Ministerija: mokytojams pridėta ne darbo valanda, o valandos užmokestis"

  1. ash

    šudas-ne alga 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.