G.Steponavičius: valdančioji dauguma užmiršo Konstitucijos įpareigojimus

Minint Konstitucijos priėmimo 13-ąsias metines, Seimo opozicinės Liberalų frakcijos narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius nori priminti ne tik Konstitucijos svarbą mūsų valstybės raidai, bet ir su Konstitucija susijusius įpareigojimus valdžiai.
„Valdančioji dauguma neleistinai vilkina su Konstitucija susijusius esminius sprendimus. Be atidėliojimo būtina priimti Konstitucijos pataisas, įteisinančias tiesioginius mero rinkimus bei Konstitucijos pakeitimus, susijusius su euro įvedimu”, – teigia Seimo vicepirmininkas G.Steponavičius.

G.Steponavičius taip pat ragina valdančiąją daugumą ir Vyriausybę be atidėliojimo įgyvendinti Konstitucinį įpareigojimą sparčiau ir numatytais terminais išmokėti kompensacijas už žemę ir valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą.

„Konstitucinis Teismas nedviprasmiškai pasisakė, kad nustatytų terminų turi būti laikomasi. Žmonėms turi būti aišku, kiek pinigų ir kada jie gali tikėtis gauti”, – pažymi G.Steponavičius.

Opozicijos atstovas taip pat primena, kad praėjus daugiau nei vieneriems metams, valdančioji dauguma neranda politinės valios aiškiai apibrėžti Seimo narių darbo tvarką ir sąlygas bei atsakomybės klausimus kaip tai išaiškino Konstitucinis Teismas.

Liberalų frakcija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.