Į mirtį – parduotu automobiliu

Sekmadienio vakarą Kauno rajone įvykusi eismo nelaimė pasiglemžė jauno vyriškio gyvybę. Vilkikas užkliudė į priešpriešinio eismo juostą išlėkusį velkamą lengvąjį automobilį ir, nustūmęs jį į šalikelės griovį, kone visiškai sutraiškė.

Žuvo atvykęs į pagalbą

Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai apie Gaideliškių kaimo apylinkėse, kelio Kaunas-Jurbarkas 39-ajame kilometre, įvykusią kraupią avariją pranešimą gavo 17.10 val. Policijai pranešta, jog vilkikas smarkiai prispaudė lengvąjį automobilį, kurio markės iš karto pasakyti skambinusiajam nepavyko.

Tik kiek vėliau išsiaiškinta, jog lanksčiąja vilktimi iš Jurbarko į Kauną buvo tempiamas aštuonerių metų senumo „Ford Scorpio” markės lengvasis automobilis. Policijos pareigūnams apie įvykio aplinkybes papasakojo sutraiškytą automobilį vilkęs vairuotojas. Jaunas vyriškis teigė, jog sekmadienį važiavo su neseniai įsigytu minėtuoju „Ford Scorpio”, tačiau šis ties Jurbarku netikėtai sugedo. Vairuotojas paprašė, kad iš Kauno atvyktų draugai ir padėtų mašiną parvilkti į namus. Matyt, taip buvo lemta, kad pagelbėti savo bičiuliui atvažiavo 28-erių metų kaunietis, kuris neseniai tą patį „Ford Scorpio” markės automobilį buvo pardavęs, todėl ir nutarė padėti naujajam mašinos savininkui.

Buvęs transporto priemonės savininkas sėdo prie „Ford Scorpio” vairo, o „Mitsubishi Lancer” ėmėsi vairuoti naujasis šeimininkas. Vyriškiams pavyko įveikti kone pusę kelio iki Kauno, tačiau netikėtai iškilusios kol kas nenustatytos techninės problemos nulėmė, kad jų kelionę nutraukė tragiškas įvykis. Vilkusiojo „Mitsubishi Lancer” automobilio vairuotojas prasitarė galinio vaizdo veidrodėlyje pamatęs dūmus, rūkstančius iš tempiamos transporto priemonės, o vėliau, anot jo, „Ford Scorpio” ėmė sukiotis po kelią ir dėl nežinomų priežasčių staigiai trūkčioti. Būtent tuo momentu velkama mašina išlėkė į priešpriešinio eismo juostą, kuria važiavo į Jurbarko pusę vykęs „Volvo FH12” markės vilkikas su puspriekabe.

Medikai nebeužčiuopė pulso

Utenoje įsikūrusiam agroservisui „Agrenta” priklausantį vilkiką vairavęs pusamžis uteniškis mėgino išvengti susidūrimo mesdamasis į šalikelę, tačiau lengvasis automobilis pakliuvo kaip tik po sunkiasvorės transporto priemonės priekiniais ratais ir buvo tiesiog nušluotas į kelkraštį. Tuo metu kelio danga buvo šlapia ir slidi, o matomumas prastas. Šoko ištiktas vairuotojas, vykęs į Jurbarką paimti krovinį, ilgai negalėjo atsigauti po tokio nelaimingo atsitikimo: „Tikriausiai nesu kaltas dėl šito įvykio, bet jaučiuosi vis tiek labai nemaloniai, kai šitaip skaudžiai viskas pasibaigė”.

Šalikelės griovyje atsidūrusį lengvąjį automobilį didžiulis vilkikas, sumaitojęs visą kairįjį mašinos šoną ir užriedėjęs ant stogo, tiesiog suknežino. Į kraupios nelaimės vietą iškviestiems greitosios pagalbos medikams beliko konstatuoti nelaimėn papuolusio automobilio vairuotojo mirtį. Pro nedidelį plyšį patekę į sutraiškytos mašinos vidų, medikai nebeužčiuopė jauno vyriškio pulso. Tragiškos avarijos auka tapęs vyriškis automobilyje buvo smarkiai prispaustas.

Gelbėtojams padėjo ūkininkas

„Kauno diena” išsiaiškino, kad ši nelaimė pasiglemžė vienos iš Kaune įsikūrusių nekilnojamojo turto agentūrų bendrasavininkio gyvybę. Avarijoje žuvo praėjusiais metais įkurtos uždarosios akcinės bendrovės „Beka” vienas iš vadovų – 28-erių metų Vytis Bertašius.

Norėdami nutraukti vilkiką nuo lengvojo automobilio, policijos pareigūnai mėgino į pagalbą kviestis ugniagesius iš Vilkijos, tačiau šie dėl pernelyg didelio užimtumo atsisakė atvykti. Sunkiasvorę transporto priemonę sutiko nutempti netoliese gyvenantis ūkininkas. Iš Kauno atvykę ugniagesiai gelbėtojai, norėdami iškelti žuvusį vairuotoją, metalo laužo krūva virtusiam lengvajam automobiliui hidraulinėmis žirklėmis nukirpo stogą ir išlupo duris.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Į mirtį – parduotu automobiliu"

  1. JUSTE

    Skaudus ivykis labai buvo geras kaimynas labai skaudu kad jam taip atsitiko nors jau tiek laiko praejo nuo to

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.