Į tolimus vienkiemius – mobilieji

Pusšimtis senukų, gyvenančių nuošaliuose Plungės rajono vienkiemiuose, laukia, kol turtingesni miestiečiai susimils ir padovanos mobiliuosius telefonus.

Iniciatyvos paraginti žmones dovanoti senus telefonus artimųjų apleistiems vienkiemių gyventojams ėmėsi Plungės rajono policijos komisariatas ir Jaunimo reikalų taryba.

Per 13 akcijos dienų senukams buvo padovanoti 6 mobiliojo ryšio telefono aparatai. Dabar vienkiemiuose gyvenantys žmonės jau galės išsikviesti pagalbą gaisro, ligos ar užpuolimo atveju.

Pirmas dovanojo meras

Pirmieji mobiliuosius telefonus senukams padovanojo Plungės rajono meras Algirdas Pečiulis ir daugeliui iš realybės šou „Baras” pažįstamas plungiškis vyr. karo prievolės specialistas Gintautas Vaitkevičius.

Kaip dienraščiui „Klaipėda” vakar sakė Plungės rajono policijos viršininkė Dangirutė Jurkuvienė, tikimasi, kad gyventojai senukams padovanos daugiau nebereikalingų, stalčiuose dulkančių mobiliųjų telefonų. Akcija „Tu gali padėti” tęsis iki metų pabaigos.

D.Jurkuvienė tiki, kad į policiją veikiančių mobiliųjų atneš ir organizacijos bei įmonės. Užsiėmę plungiškiai gali padėti senukams net neišeidami iš namų. Paskambinus policijos telefonu, jiems tereikia pranešti savo adresą ir susitarti su policininkais dėl laiko, kada jie bus namuose. Išvažiavę patruliuoti, policininkai užsuks paimti dovanojamo telefono aparato.

Atiduoda iš karto

D.Jurkuvienė dienraščiui sakė, kad pirmuosius 6 telefonus senukams dovanojo ir išdalijo „savi” – meras, „barmenas” ir keli policininkai. Visus telefonus, kuriuos policininkai dar gaus, jie ketina iš karto nuvežti į vienkiemius.

D.Jurkuvienė dienraščiui pasakojo, kad telefonais jau apdovanotiems senukams reikėjo paaiškinti, kaip jais naudotis, kaip įkrauti bateriją. Policininkai ant lapelio jiems užrašė ir bendrą pagalbos telefono numerį 112. Šiuo numeriu nemokamai galima išsikviesti ir policijos pareigūnus, ir ugniagesius bei medikus.

Pasak policijos viršininkės, jei geri žmonės paaukos daugiau mobiliųjų telefonų, jie bus atiduoti neturtingoms rajono šeimoms, invalidams.

Reda Baltinaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.