Buvusiame sandėlyje įsikurs vyno restoranas

Jau pradėtame restauruoti buvusiame sandėlyje, kurio senasis adresas – Žvejų 4a, turėtų įsikurti vyno restoranas.

Pasak pastato savininko vilniečio Sauliaus Semėno, rekonstrukciją norima užbaigti kuo greičiau – ateinančių metų pavasarį restoranas jau turėtų atverti duris. Į projektą ketinama investuoti apie 1 mln. litų.

„Pastato vidus bus gal netgi labiau pasendintas nei dabartinio „Memelio”, koncepcija bus visiškai kitokia, gal net priešinga”, – sakė anksčiau „Memelio” bendrasavininkiu buvęs S. Semėnas.

Būsimojo restorano operatoriaus Dainiaus Vasiliausko teigimu, tai būsianti ne prabangi, bet paprasta, turinti laisvą atmosferą, platų vyno asortimentą vieta. Prancūziško stiliaus restoranas įsikurs pirmajame pastato aukšte. Dėl antrojo ir trečiojo aukštų dar iki galo neapsispręsta. Svarstoma, kad ten galėtų įsikurti viešbutis.

Išoriškai istorinę, urbanistinę ir architektūrinę vertę turintis pastatas nesikeis. „Kultūros paveldo departamentas nieko keisti neleidžia, bet mes ir nenorime, nes visas pastato unikalumas – jo išvaizda”, – tikino S. Semėnas.

Sandėlis Žvejų g. 4, kur dabar įsikūręs „Memelis”, buvo pastatytas apie 1861 metus neogotikos stiliumi, o į jį panašus Žvejų 4a – maždaug dešimtmečiu vėliau. 1921-1929 metais jį nuomojo Klaipėdos žemės ūkio pirkimo ir pardavimo bendrovė, kuri prekiavo javais, pašarais, trąšomis, kitomis žemės ūkiui reikalingomis prekėmis. XX amžiaus pirmojoje pusėje jis buvo vadinamas Germania-Speicher (Vokietijos sandėlis) vardu. Kaimyninis sandėlis Žvejų 4 buvo vadinamas Dange-Speicher (Danės sandėlis).

Po karo jo metu nukentėjęs pastatas Žvejų 4a kartu su kitu sandėliu buvo perduotas „Zagotszerno” organizacijai ir Upių laivybai, vėliau juos eksploatavo prekybinės organizacijos. Žvejų 4 buvo laikomos rašymo priemonės, mokykliniai reikmenys, o Žvejų 4a – svaigieji gėrimai.

Valstybės turto fondas sandėlį Žvejų 4a pardavė 2000-aisiais už 630 tūkst. litų.
Giedrė Norvilaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.