Akcijos sėkmės paslaptis – patarimai vietoje pamokymų

„Iš kur tiek daug policininkų, ar atvažiavo ką nors suimti?”. Tokia buvo pirmoji Klaipėdos Sendvario vidurinės mokyklos vyresniųjų klasių mokininių reakcija vakar ryte išvydus pilną mokyklos kiemą policijos pareigūnų.

Iš tiesų čia vyko didžiulį šurmulį sukėlusi prevencinė akcija 1-5 klasių mokiniams. Visą pusdienį Sendvario mokyklos kieme stovėjo Policijos departamento prevencinis autobusas, kuriame moksleiviams buvo demonstruojamas filmas apie Lietuvos policijos istoriją, supažindinama su policijos atributika, uniformomis, dalijami prevenciniai lankstinukai.

Kvietimai dalyvauti departamento organizuotoje prevencinėje akcijoje buvo išsiuntinėti visoms miesto mokykloms, tad prie autobuso durų nuolat driekėsi su policininkais pabendrauti pageidaujančių mokinių eilės.

Tarnybiniais automobiliais į akciją atvykę Klaipėdos policijos pareigūnai leido mokiniams išbandyti garsinį signalą, apžiūrėti racijas, o kai kuriuos netgi pavežiojo.

Tauralaukio pagrindinės mokyklos penktokai vienas per kitą dalijosi įspūdžiais, kas juos labiausiai sužavėję.

„Labiausiai patiko policininkų bananai – jie labai sunkūs ir skaudžiai kimba”, – teigė Arvydas. „O mums patiko ginklai, ir kad leido pasidaryti savo pirštų antspaudus”, – sakė Viktorija, Gabrielė bei Armanda.

Vaikams taip pat buvo pristatyta vaikų rašytojo Jeronimo Lauciaus bendradarbiaujant su Policijos departamentu išleista knyga prevencinė knygelė „Saugau aš – saugokis ir pats”, o „Knygos teatro” aktoriai iš Vilniaus parodė pagal šią knygelę pastatytą spektakliuką.

Knygelė ragina vaikus elgtis išmintingai – nesėsti į nepažįstamų žmonių automobilius, nesusigundyti nepažįstamųjų siūlomais gardėsiais, grįžus namo būtinai užsirakinti duris, nesigirti, jei namuose laikomi vertingi daiktai ar pinigai.

J. Laucius dienraščiui sakė tokiose knygelėse regįs didžiulę prasmę.

„Vaikams daug rašoma ir kalbama apie tai, kaip saugiai pereiti gatvę, tačiau apie tai, kaip išvengti nedorų žmonių pinklių ar apsisaugoti nuo plėšikų – tikrai ne, o tokia prevencija būtina. Kai generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui užsiminiau apie idėją išleisti knygelę, jis pasakė tik vieną žodį – reikia”, – pasakojo knygelės autorius.

J. Laucius atviravo, jog vakar klaipėdiečiams pristatyta knygelė jam esanti ypatingai brangi.

„Esu parašęs daug pasakų – visas jas miela rašyti, bet kai parašai tokį kūrinį, žinai, kad jis gelbsti žmogų. Visi teiginiai yra paimti iš policijos prevencijos programos, tačiau tų programų net suaugę nelabai skaito, o knygelėje patarimai pateikti patrauklia eiliuota forma”, – pasakojo jis.

Laima Švedaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.