Posėdžiauti – į sanatoriją

Švietimo darbuotojai, pasimokę iš ūkio ministro, strateginius planus kūrė gydykloje.

Ištrauka iš interneto

„Eglės” sanatorija – tai gydymo ir reabilitacijos centras su mineralinio vandens ir gydomojo purvo gydykla, gydomaisiais ir diagnostiniais kabinetais, mineralinio vandens biuvete su „Eglės” mineraliniais chloridiniais natrio-kalcio vandenimis. Sanatorija vienintelė Lietuvoje turi nuosavą gydomojo purvo telkinį, taip pat „Eglės” sanatorijai priklauso ir du mineralinio vandens gręžiniai, kurių gylis – daugiau kaip 300 metrų ir mineralinio vandens mineralizacija yra 40–45 gr/ltr. Viena iš nedaugelio sanatorijų „Eglė” savo baseinus pripildė mineraliniu vandeniu.

„Strategavo” kurorte

Tuo metu, kai pedagogai verkia dėl mažų atlyginimų ir grasina streikais, 30 Vilniaus apskrities mokyklų direktorių už mažiausiai 6 tūkstančius litų nutarė viduryje savaitės apsilankyti Druskininkuose. Suprantama, ne už savus pinigus.

Šio kurorto sanatorijoje „Eglė” buvo surengtas Vilniaus apskrities mokyklų vadovų seminaras suktu pavadinimu „Strateginio plano rengimas”.

Jis vyko net dvi dienas – praėjusį antradienį ir trečiadienį.

Seminarą Druskininkuose organizavo Vilniaus apskrities viršininko administracijos švietimo skyrius.

Kodėl tai vyko ne sostinėje, kuri yra kur kas arčiau Vilniaus apskrities pedagogams? Ar neįmanoma konferencijos pravesti be sanatorijos teikiamų paslaugų? Kodėl netinka paprasta posėdžių salė, pavyzdžiui, Švietimo ir mokslo ministerijoje?

Perėmė estafetę iš K.Daukšio

Panašu, kad kaip reikia „strateguoti” Druskininkuose, „švietimiečiai” pasimokė iš Ūkio ministerijos valdininkų.

Prieš kelias savaites Druskininkų viešbutyje „Violeta” siautė šios ministerijos atstovai su ministru Kęstučiu Daukšiu priešakyje.

Oficialiai buvo teigiama, kad tąsyk Druskininkuose vyko Ūkio ministerijos seminaras „Strateginis planavimas”. Švietimo darbuotojai neįmantravo – net tokį pat renginio pavadinimą pasiskolino.

Ūkio ministro bei jo pavaldinių elgesį dėl šio seminaro tiria Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Ar mokytojai už Ūkio ministerijos seminaro dalyvius buvo kuklesni – neaišku. Ūkio ministerijos galiūnai turškėsi sūkurinėse voniose, užsisakinėjo prabangius gėrimus.

Kodėl Druskininkuose?

Kodėl seminarą reikėjo rengti Druskininkų sanatorijoje bei taip švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus, tinkamai negalėjo paaiškinti ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos švietimo skyriaus vedėja Liudmila Petrauskienė.

„Druskininkuose rengėme todėl, kad čia suvažiuoti buvo patogu visiems, juk ne tik iš Vilniaus mokyklų vadovai dalyvavo, bet ir iš visos apskrities. Ir sąlygos čia geros, viskas mums pasirodė tinkama”, – aiškino L.Petrauskienė.

Už viską vienam žmogui, pasak L.Petrauskienės, reikėjo mokėti po 200 litų – šiuos pinigus mokyklų vadovai sumokėjo iš savo įstaigų biudžetų. Be to, dar kainavo ir atvykimas į Druskininkus.

Tuo tarpu patys sanatorijos „Eglė” vadybininkai buvo nekalbūs.

„Yra oficialūs įkainiai tokiems renginiams”, – sakė „Eglės” sanatorijos vadybininkė Ligita Rimgailienė.

Pinigai iš mokinių krepšelio?

Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė tikina, kad norint įvertinti šio seminaro rengimą, jai reiktų pasidomėti jo detalėmis.

„Be abejo, rengiant seminarą reiktų pasidomėti, kur yra pigiau, koks kainų skirtumas – kad be reikalo neišlaidautume. Gal dabar ne sezonas, ir Druskininkuose nėra taip jau brangu?” – svarstė A.Pitrėnienė.

Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė Dalia Gricienė tikina taip pat nežinanti, iš kokių lėšų buvo surengti šie mokymai: „Jei tie pinigai buvo paimti iš mokinio krepšelio, tai yra baisu”.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.