Modernus paprastumas ir niekada nenusibostanti elegantiška klasika. Gera europietiška virtuvė, paįvairinta meksikietiškais patiekalais. Visa tai siūlo prieš dvi savaites atidarytas kavinė-klubas „Imperija”.
Palyginti nuošalioje Panevėžio vietoje – Darbo aikštės 6-ajame name – ėmė veikti kavinė-klubas „Imperija”. Savininkai panoro likti nežinomi, tačiau garsas apie jų įrengtą naują laisvalaikio leidimo vietą jau ėmė plačiai sklisti. Pietų metu ir vakarais lankytojų netrūksta.
Kas traukia žmones? Vieniems svarbu interjeras, aplinka, kitiems – patiekalų kokybė, skonis.
„Imperijos” interjerą kūrė patys savininkai. Vos įėjus pasitinka antika dvelkiantis panevėžiečio Aido Petrausko sukurtas keraminis fontanėlis. Maloniai nuteikia čiurlenantis vanduo. Beje, jis šventintas.
Bendroji lankytojų salė nedidelė, telpa apie 50 žmonių. Baldai modernūs, bet paprasti, neįpareigojantys kasdien vilkėti vakariniais drabužiais, smokingu ar kostiumu. Visur dominuoja raudona: tokios spalvos minkštasuoliai, sienos, užuolaidos. Maloniai nuteikia rankomis piešti aukso spalvos gėlių ornamentai. Raudona – vyno, prabangos, meilės spalva. Teigiama, kad ji žadina apetitą. Verslo pietus, vakarienę, romantišką pobūvį galima surengti VIP salėje, joje telpa apie 18 žmonių. „Imperijoje” ši vieta vadinama auksine sale, mat sienos dengtos aukso spalvos natūraliu šilku. Lubas puošia aukso spalvos keraminiai lipdiniai. Čia dvelkia elegantiška ir prabangia klasika. Baldai atgabenti iš Italijos, gaminti garsiose firmos „Faber” dirbtuvėse.
„Imperija” orientuota į solidžius klientus. Ateityje čia ketinama rengti gyvos muzikos vakarus. Šiuo metu penktadieniais ir šeštadieniais vakarais vyksta diskotekos, vedamos DJ Senio.
„Imperijos” virtuvė europietiška, tačiau galima paskanauti vieno kito meksikietiško patiekalo. Meniu sudarė ir virėjas gaminti mokė geriausi sostinės „Reval Hotel” specialistai. Klientai jau pamėgo įdarytas pievagrybių kepurėles, karštas lašišų salotas, vištienos suktinukus. Porcijos didelės, kaina palyginti maža.
Tina Latvelytė