Kalvarija išvengė dujų sprogimo

Vakar rytą tvyrant tirštam rūkui „Via Balticos” magistralėje, netoli Kalvarijos, užsiliepsnojus suskystintas dujas vežusiam vilkikui buvo kilusi sprogimo, galėjusio pasiekti miesto pakraščius, grėsmė.

Vienai Lenkijos bendrovei priklausantis vilkikas DAF iš bendrovės „Mažeikių nafta” gabeno 22 tonas suskystintų dujų. Kaip pasakojo vilkiko vairuotojas, „Via Balticos” magistralėje, netoli Kalvarijos, sprogo galinė automobilio padanga, mašiną sumėtė. Pradėjus stabdyti vilkikas atsistojo skersai magistralinio kelio, o dujų cisterna apvirto. Tuo pat metu iš po ratų pradėjo rūkti juodi dūmai, pasklido degančios gumos kvapas.

Vairuotojas tučtuojau iškvietė ugniagesius, griebėsi pats gesinti užsidegusias padangas. Vis dėlto liepsnas galutinai užgesinti pavyko tik atvykusiems gaisrininkams. Apdegė ne tik vilkiko galas, bet ir kabina, o vairuotojas nenukentėjo.
Ugnis nepasiekė dujų cisternos, bet ši virsdama apsilamdė ir beveik atsikabino nuo vilkiko.

Nelaimė įvyko Kalvarijos aplinkkelyje, atokiau nuo gyvenamųjų sodybų. Iki artimiausių pastatų nuo incidento vietos yra keletas kilometrų, tiek pat – ir iki Kalvarijos priemiesčių.

Kazys Kazakevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.