Paukščių gripas atslinko į europinę Rusiją

Mirtinas paukščių gripo virusas greičiausiai atslinko ir į Tulos sritį europinėje Rusijos dalyje, trečiadienį pranešė Rusijos žemės ūkio ministerija.

„Preliminarūs rezultatai rodo, kad nugaišę paukščiai Tulos srities kaimelyje buvo užsikrėtę H5N1 virusu”, – informavo ministerijos atstovė spaudai.

Iki šiol virusas buvo užfiksuotas keliuose Sibiro regionuose Rytų Rusijoje bei Urale.

Nepaisant šios informacijos, žemės ūkio ministras Aleksejus Gordejevas pažymėjo, kad nėra jokio pagrindo dramatizuoti susiklosčiusios situacijos.

„Akivaizdu, kad paukščių gripo plitimas Rusijoje lokalizuotas”, – teigė ministras.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad naujas H5N1 viruso protrūkis šiaurinėje Kinijos Vidinės Mongolijos provincijoje esančioje paukštininkystės fermoje išguldė mažiausiai 2 tūkst. 600 paukščių.

Mirtinas paukščių gripo virusas H5N1 pirmą kartą užfiksuotas Honkonge 1997 metais. Tada nugaišo ar sunaikinta 1,5 mln. paukščių, susirgo 18 žmonių, šeši iš jų mirė.

Po šešerių metų virusas pasirodė Pietų Korėjoje, o pastaruoju metu išplito į Kiniją, Vietnamą, Tailandą, Laosą, Indoneziją, Rusiją, Rumuniją, Turkiją ir Graikiją. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, virusu keturiose valstybėse užsikrėtė 117 žmonių, 60 asmenų nuo paukščių gripo mirė.

Būgštaujama, kad paukščių gripas gali mutuoti į formą, kurią galės platinti žmonės. Tikėtina, kad tokiu atveju kils pasaulinė epidemija, dėl kurios mirtų milijonai žmonių.
2005-10-19 16:38

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Paukščių gripas atslinko į europinę Rusiją"

  1. as

    🙁 zodziu artinasi maras…kitaip ir nepavadinsi…ir saugokis cia nesisaugojus 😕 baisu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.