Muzikos vakarai Vilniaus rotušėje: trečiasis vakaras „Bel canto festa”

Vilniaus rotušėje – bel canto gyvoji legenda iš Italijos! Buvęs Marijos Callas ir Renatos Tebaldi partneris! Dainavęs įžymiausiuose pasaulio teatruose!
Betgi užtenka šauktukų. Išties, trečiąjį „Muzikos vakarą Vilniaus rotušėje” papuoš pats tikriausias bel canto maestro, tenoras iš Italijos Gaetano Bardini.
Jo žvaigždė suspindo dar 1964 metais po itin sėkmingų gastrolių Amerikoje. 1966 metais dainininkas buvo pakviestas į garsiąją Niujorko Metropolitan Opera. Paskui atliko pagrindinius vaidmenis G. Verdi, G. Puccini, P. Mascagni operose Filadelfijos, Baltimorės, Dalaso, Naujojo Orleano operų teatruose. 1970 m. G. Bardini grįžo į Europą ir iki 1986 m. pasirodė visose žymiausiuose pasaulio operų teatruose. Dėl užklupusios ligos 1988 m. dainininkas buvo priverstas nutraukti karjerą, kurią atnaujino tik 1994-siais. 2004 metais maestro su didžiuliu pasisekimu koncertavo tarptautiniame festivalyje „Operetė Kauno pilyje”. Ir visi, jo klausęsi, buvo sužavėti jaudinančio reginio: garbaus amžiaus gražus tenoras jaunuolio balsu. Išties – gyva legenda!
Kauno festivalyje ir užsimezgė italo ir lietuvaitės Rasos Juzukonytės kūrybinė draugystė. R. Juzukonytė – tarptautinių konkursų diplomantė – jau sukūrė įspūdingus pagrindinius soprano vaidmenis G. Verdi „Aidoje” ir „Trubadūre”, P. Čaikovskio „Eugenijuje Onegine”, G. Puccini „Sesuo Anželika”, J. Strausso „Čigonų barone”. Daugelis pramoginės muzikos gerbėjų įsiminė ją „Klasikos metamorfozėse” su Valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu G. Rinkevičiaus, bei „Klasikos diversijose” su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu D. Katkaus, koncertuojančių sopranų trio „Panteros”, o kitataučiai – gastrolėse Italijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, Anglijoje, Ispanijoje, JAV.
G. Bardini, R. Juzukonytės ir pianistės, puikios koncertmeisterės R. Mikelaitytės vakare skambės tik bel canto muzikos pavyzdžiai: G. Verdi, G. Puccini, P. Mascagni, R. Leoncovallo operų arijos ir duetai, neapolietiškos dainos.
Bel cant fiesta „Muzikos vakare Vilniaus rotušėje” spalio 28 d. 18.30 valandą!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.