Šiemet prasčiau derėjo bulvės, geriau – lauko daržovės

Statistikos departamento duomenimis, žemdirbiai šiemet prikasė 986,2 tūkst. tonų bulvių, jų derlingumas iš hektaro siekia po 14,5 tonos.

Nuo liūčių nukentėjusiuose rajonuose augintojai neteko iki 30 proc. bulvių derliaus. Tuose rajonuose nerimą kelia suprastėjusi bulvių kokybė.

Pirmąją spalio dekadą geros kokybės rūšiuotų bulvių kaina buvo stabili. Prekiniuose ūkiuose išaugintos vidutinio dydžio bulvės buvo parduodamos vidutiniškai po 450 litų už toną, o didelės – po 580 litų už toną.

Daržininkystės ūkiuose jau nuimta apie 70 proc. svogūnų. Derlingumas, priklausomai nuo pasirinktų veislių ir technologijų, svyruoja nuo 15 iki 35 tonų iš kiekvieno hektaro. Remiantis Lietuvos daržovių augintojų asociacijos (LDAA) narių apklausos duomenimis, vidutinis svogūnų derlingumas jos narių ūkiuose siekė po 23 tonas iš hektaro.

Spalį, palyginti su rugsėjo trečiąja dekada, kopūstų kaina sumažėjo 5-7 centais už kilogramą ir svyruoja nuo 370 iki 450 litų už toną, kiniškų ir žiedinių kopūstų – 20-25 centais už kilogramą ir svyravo nuo 1100 iki 1200 litų už toną. Morkų kaina, palyginti tuos pačius laikotarpius, sumažėjo 2-5 ct už kilogramą.

Svogūnų kaina, spalį palyginti su rugsėjo pabaiga, sumažėjo vidutiniškai 7 centais už kilogramą. Rinkai jie buvo tiekiami po 480-580 litų už toną.

2005-10-18 11:04

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.