Haris Poteris ir kiti nešiojantieji akinius

Žinia, jog tau teks dėtis akinius, dar nė vieno nenudžiugino. Tačiau nėra kur dėtis – jeigu kieme žaisti ar sportuoti gali ir be akinių, tai mokykloje privalai puikiai matyti kas rašoma ant lentos. Tenka dėtis akinius.

O jie dūžta, rasoja iš šaltos patalpos įėjus į šiltą, ant jų lietui lyjant kaupiasi vandens lašeliai… Bet tai dar nėra blogiausia. Blogiausia tai, jog akiniai kartais tampa tikru egzaminu bendraklasių ir kiemo vaikų draugiškumui.

Nes man taip patinka

– Taip, kartais pravardžiuoja, – neslėpė nuo pirmos klasės akinukus nešiojanti ketvirtokė Gintarė. Jos klasėje iš dvidešimt šešių moksleivių penki nešioja akinius. Penktoko Manto klasėje iš dvidešimt devynių mokinių aštuoni turi akinius, o bendraklasiai nevengia jiems tai priminti.

– Visus pravardžiuojam! – tvirtino Mantas, kuriam akinių dar nereikia.

– O aš Karolį pravardžiuoju akiniuota beždžione, – gyrėsi Deividas. O į klausimą, kodėl jis tai daro, juk vaikai nėra kalti dėl to, juk turi nešioti akinius, atsakė:

– O man taip patinka!

Patinka erzinti kitą? O gal tai tik nesąžiningas būdas pasijusti „viršesniam” už klasės draugą, kai pats negali niekuo pasigirti?

Pravardžiuojami ne visi

– Augusto nepravardžiuojam, nes jis normalus, – pasakojo vietoje nenustygstantis berniukas.

– O ką reiškia „normalus” ?

– Nes jis berniukas, – aiškino Gintarė, – o berniukai vieni kitų nepravardžiuoja. Ketvirtokė Simona irgi mano, jog mergaitėms kliūna labiau.

Taigi, jeigu turėsi būrį draugų, kurie tave gins, ar bent jau labai gerai sutarsi su aršiausiais klasės peštukais, tavęs nedrįs pravardžiuoti. O gal pravardžiuos nedažnai.

Niekam nekliūva

Antroko Karolio klasėje devyniolika moksleivių, iš jų du nešioja akinius. Apie juos berniukas pasakė:

– Gražūs ir su akiniais!

Pirmoko Andriaus klasėje viena visų gerbiama ir mėgstama mergaitė su akiniais. Šeštokė Joana, kuri akinukus nešioja nuo antros klasės, irgi nesiskundžia – klasėje akinius nešioja trys vaikai (iš dvidešimt devynių) ir tai niekam nekliūva. Antroko Dano klasėje akinukai irgi niekam ne problema.

Žinoma, jei nori paerzinti ar pasišaipyti iš kito, rasi prie ko prisikabinti, akiniai tam irgi tinka, kaip ir rusva plaukų spalva, per didelis ar per mažas svoris… Beje, tas, kuris nenešioja akinių, tiesiog dar nesulaukė savo dienos. Iš kur toks drąsus teiginys? O jūs pažiūrėkite į senelius ir seneles – dauguma akiniuoti. Vienu žodžiu, tikimybė, jog dabar be akinukų bėgiojantis vaikas kada nors turės ant nosies regėjimą koreguojančius akinius, yra gan didelė.

„Beatles”, Haris ir akiniai

– Kas bendra tarp legendinės roko grupės ir Hario Poterio? Ogi tai, jog vienuolikmetis burtininkas nešiojo tokius pat akinukus, kaip garsus legendinės grupės narys. Kaip matote, akinukai nesutrukdė Hariui tapti šiuo metu pačiu garsiausiu planetos vaikų herojumi.

Herta Matulionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.