Klaipėdos konservatoriai atskleidė galimą viešųjų ir privačiųjų intersų konfliktą

Š.m. spalio 18 dieną Tėvynės Sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis žiniasklaidos atstovus informavo, jog kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją prašydamas ištirti, ar miesto tarybos narys Povilas Vasiliauskas š.m. spalio 13 dieną vykusiame miesto Tarybos posėdyje tvirtinant metilo esterio gamyklos statybos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje detalųjį planą, neprivalėjo nusišalinti nuo klausimo svarstymo.
Viešai skelbtos P.Vasiliausko 2004 metais Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktos Metinių privačių interesų deklaracijos duomenimis Povilas Vasiliauskas (kartu su žmona) gauna pajamas iš UAB „Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės”, o taip pat turi minėtos įmonės akcijų, todėl sprendimas statyti metilo esterio gamyklą galėjo turėti įtakos P.Vasiliausko ir jo šeimos gerbūviui.

TS Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis mano, jog „Povilas Vasiliauskas negalėjo tinkamai atlikti Tarybos nario pareigų, nes yra materialiai suinteresuotas, kad Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje būtų kuo daugiau įmonių. Tuo tarpu Klaipėdos miesto savivaldybės taryba, tvirtindama detaliuosius planus, privalo derinti ekonominius, socialinius ir ekologinius interesus”.

Pagal Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalies reikalavimus P.Vasiliauskas privalėjo nedalyvauti svarstant ir priimant minėtą sprendimą,o taip pat informuoti Tarybos narius apie galimą interesų konfliktą.

Tėvynės Sąjunga Klaipėdos skyrius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.