Rajonas žemių neatiduos

„Neketiname atiduoti nė vienos iš teritorijų, kurių Klaipėda norėtų. Nebent mums kojas rankas išsukinėtų ir tai kažin”, – kategoriškai teigė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Sprendimą 10 metų nekeisti savivaldybės teritorijos ribų rajono politikai praėjusią savaitę priėmė pasitarime dėl rengiamo rajono bendrojo plano projekto.

Kariauti nesirengia

Šią žinią Klaipėdos savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika ir Teritorijų planavimo komiteto pirmininkas Kazys Vaišvila vakar pirmą kartą išgirdo iš žurnalistų.

Komentuoti situaciją, neįsigilinęs į problemą, K.Vaišvila atsisakė, o A.Mureika santūriai vertino išgirstą naujieną.

„Nusprendė tai nusprendė. Nesimušime ir nekariausime. Nors ir mūsų politikai gal pasakys, ką apie tai galvoja”, – svarstė A.Mureika.

Vyriausiasis miesto architektas dienraščiui pasakojo, kad Klaipėdos savivaldybė norėjo iš Klaipėdos rajono prisijungti tris teritorijas. Šis planas buvo preliminarus, specialistai dar nebuvo suskaičiavę teritorijų ploto ir jų gyventojų. Klaipėdos planuotojus domino Klaipėdos rajono teritorija, esanti prie Kuršių marių – nuo vandenvietės iki Stariškių kaimo prie Kairių mokomojo poligono. Taip pat buvo siūloma prie Klaipėdos prijungti gabalą žemės, kuri driekiasi už geležinkelio pervažos prie Sendvario iki teritorijos, kur statoma bendrovės „Nemuno banga” gamykla. Trečioji teritorija, kurios geidė klaipėdiečiai, driekiasi dešinėje Palangos plento pusėje, iki sankryžos į Kretingą.

Vertina skirtingai

A.Mureika dienraščiui teigė, kad situacija, kai viena Palangos plento pusė priklauso Klaipėdai, o kita – Klaipėdos rajonui, yra keistoka. Pasak jo, gyventojams, realiai gyvenantiems uostamiestyje, visų reikalų tvarkyti tenka vykti į Gargždus, Klaipėdos rajono savivaldybę.

„Juokinga, kai vieną kelio pusę vieni valo, o kitą – kiti. Manėme, kad taip bus visiems patogiau”, – sakė jis.

Klaipėdos rajono meras V.Dačkauskas tvirtino, kad negirdėjo nė vieno rajono gyventojo prašymo, kad jų gyvenamoji teritorija būtų perleista Klaipėdai, todėl nematąs prasmės priimti tokio sprendimo.

„Nori Klaipėda marių pakrantę sutvarkyti, tegu tvarko, mes juk nedraudžiame. Tačiau kodėl turim atiduoti priėjimą prie marių?Galiausiai Lietuva yra vientisa, nedaloma valstybė, o Klaipėdos norai susiję su pinigais – mokesčiais, investicijomis. Rajonas taip pat nori pinigų”, – tikino meras.

Šiandien popiet Klaipėdos savivaldybėje vyks Teritorijų planavimo komiteto posėdis, tačiau jo darbotvarkėje nenumatyta svarstyti teritorijų prijungimo iš Klaipėdos rajono klausimų.

Reda Baltinaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.