Viceprezidentas ir valstybės sekretorė neketina 2008 metais siekti JAV prezidento posto

JAV viceprezidentas Dikas Čeinis (Dick Cheney) ir valstybės sekretorė Kondoliza Rais (Condoleezza Rice) neketina 2008 metais siekti prezidento posto, sekmadienį pranešė šalies spauda.

D. Čeinio žmona Lainė (Lynne) interviu žurnalui „Time” pažymėjo, kad patvirtina tai, apie ką jos vyras jau ne kartą pareiškė – D. Čeinis neketina tapti prezidentu.

„Tikrai įdomu. Neteisybė, bet įdomi”, – sakė L. Čeini, paklausta apie neseniai dienraščio „Washington Post” žurnalisto Bobo Vudvardo (Bob Woodward) išsakytas spėliones, kad D. Čeinis 2008 metais taps Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus.

64 metų D. Čeinis anksčiau yra pareiškęs, jog atmestų net asmeninį Džordžo V. Bušo (George W. Bush) prašymą dalyvauti rinkimuose.

JAV valstybės sekretorė savo ruožtu pripažino, jog kalbos apie galimybes tapti prezidente glosto jos savimeilę. „Tai tikrai glosto mano savimeilę ir aš dėkinga žmonėms, kurie mane taip vertina. Tačiau gyvenime turiu kitų tikslų”, – sekmadienį K. Rais sakė televizijai „Fox News”.

„Neabejoju, jog partijoje yra daug stiprių kandidatų į prezidentus. Nekantrauju juos paremti”, – pridūrė ji.

Televizijos NBC laidai „Meet the Press” valstybės sekretorė vėl pakartojo neketinanti vadovauti Jungtinėms Valstijoms. „Net nežinau, kaip dar pasakyti „ne”. Neketinu tapti kandidate į prezidentes”.

2005-10-17 11:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.