Liberalcentristai kuria naujus scenarijus

Gilėjant konfrontacijai tarp Liberalų ir centro sąjungos lyderio Artūro Zuoko šalininkų ir jo oponentų beveik neabejojama, kad pastariesiems teks kurti naują politinę organizaciją.

Vidinės krizės krečiamos Liberalų ir centro sąjungos lyderiui Artūrui Zuokui nematant priežasčių trauktis iš LiCS pirmininko posto, bandoma sušaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtŲ sprendžias lyderio klausimas.

Vakar Liberalų ir centro frakcijos, vienijančios 11 dabartinį partijos pirmininką kritikuojančių Seimo liberalcentristų, seniūnas Algis Kašėta pareiškė, kad būtinas kuo skubesnis Zuoko pasitraukimas.

Jis su dviem šios frakcijos nariais Eligijumi Masiuliu ir Petru Auštrevičiumi pranešė, kad skyrių nariai per dvi savaites turėtų nuspręsti, ar Zuokas gali vadovauti partijai. Pasak Masiulio, jei vis dėlto partija nesugebės pakeisti lyderio, neatmestina jos skilimo galimybė.

Kašėta teigė jaučiąs skyrių paramą. Tai esą rodo ir ketvirtadienio vakarą vykusiame LiCS vadovybės susirinkimas su skyrių atstovais.

Tačiau aštuonis Zuoko šalininkus Seime subūrusios naujos Liberalų ir centro sąjungos frakcijos (LiCS) seniūnas Algis Čaplikas LŽ teigė abejojantis, kad oponentams pavyks veikti per skyrius, mat iš kelių dešimčių skyrių atstovų per susitikimą su vadovybe už Zuoko vertimą pasisakė vos trys.

Marijus Girša

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.