Tūkstantis Keitės Mos gyvenimų

Keitė pirmą rimtą romaną turėjo sulaukusi aštuoniolikos. Vaikinai nelepino jos savo dėmesiu, todėl įžymaus fotografo Mario Sorenčio merginimas jai labai patiko. Būtent jis ją pristatė Kalvinui Klainui.

Pakerėtas hipnotizuojančio vilkės žvilgsnio, dizaineris ją išsirinko savo garsiųjų kvepalų reklamai. Taip iš eilinių modelių klasės mis Mos pateko į elitinę supermodelių kastą, kurioje per dieną uždirbama iki dešimties tūkstančių dolerių.

Nuostabioje saloje, kur vyko fotosesija, Keitei ir Mario ant vandenyno kranto išnuomojo namą. Aistrą tarp jų kurstė nuolatiniai kivirčai. Jie barėsi, Keitė bėgdavo, o Marijo jai įkandin šaukdavo: „Neišeik, aš tave myliu! Tai tiesa, aš tave labai myliu”. O ji atsakydavo: „Tu – pamišęs, beprotis”. Ir sugrįždavo.

Tačiau netrukus šie emociniai sukrėtimai turėjo nepageidaujamų pasekmių. Nelauktai Keitė pasijuto nesveikai nuo pervargimo, stresų ir nuolatinių kelionių lėktuvu tarp Niujorko, Londono ir Milano. Ji negalėjo pasikelti nuo lovos ir nuolat verkė, nors tai buvo jai visiškai nebūdinga. Mario nusprendė, kad vertėtų jų santykius lengvai „atgaivinti”, ir pasiūlė Keitei narkotikų.

Bohemiškame pasaulyje kuris gi nerūko žolės? Pateisinantis argumentas – ypač vakarykštei moksleivei iš darbininkų priemiesčio. Gydytojas, į kurį ji visgi kreipėsi konsultacijos, rekomendavo vartoti raminamuosius vaistus. Tačiau Mario mama Keitei uždraudė ryti antidepresantus ir ėmėsi merginą gydyti įvairių žolelių arbatomis. Atsigavusi mergina Sorentį vis tiek paliko. Ji suformulavo sau pagrindinę meilės taisyklę: vyrus reikia palikti pirmai.

Tačiau Keitė neatsižvelgė į vieną svarbų momentą – aistra retai kada turi ką nors bendra su meile.

Vėjo meilužė

1994 metais Niujorko kavinėje „Tabac”, į kurią užsukdavo žinomi modeliai, įvyko lemtingas susitikimas. Kartą prie stalelio, už kurio sėdėjo Keitė, priėjo Depas. Jau per pirmąjį pasimatymą topmodelis suprato, kad pirmąkart gyvenime įsimylėjo: „Mano sieloje dingo tuštuma, kuri mane kankino ilgus metus”.

Netrukus Keitė persikraustė į jo namus Los Andžele. Nuolat kartu lankėsi įžymiajame „Viper” klube (jis priklausė Depui), kuriame rinkdavosi holivudiškojo bomondo atstovai. Romanas buvo skandalingas. Depas buvo laikomas intelektualiu aktoriumi ir žmogumi, turinčiu sunkų charakterį. Jam būdavo atleidžiama už daugelį išsišokimų. Jis galėjo neapmokėti sąskaitos už mylimosios garbei surengtą vakarėlį, o dėl šeimininko pretenzijų įžymioji Keitė Mos restoranui paskelbdavo boikotą. Dievino savo augintinius – tarakonus, viešbučių numeriuose surengdavo tarakonų lenktynes. Jam dažnai vaidendavosi, todėl jis galėdavo išdaužyti viešbučio ir veidrodžius, ir baldus, taip kaip „Mark Hotel”.

„Jam atnešė per daug kavos”, – pareiškė Keitė, paprašyta paaiškinti, kas gi nutiko Džoniui. Keitės ir Džonio kaimynai nesiliovė skundęsi dėl nuolatinių klyksmų ir dūmų kvapo, bet meilužiai net nemanė mažinti cigarečių ir alkoholinių gėrimų kiekio.

Ką mano kiti žmonės apie ją ir Džonį, Keitei nerūpėjo. Jo draugijoje ji pajuto, kad gyvenimas įgavo prasmę. Ji ne tik pirmąkart be proto įsimylėjo vyrą, bet ir patikėjo, kad meilė egzistuoja.

Kai Keitei suėjo dvidešimt vieneri, Džonis mylimajai surengė nuostabų siurprizą – įkalbėjo Gloriją Geinor (vieną mėgstamiausių Keitės dainininkių) padainuoti jo klube jos garbei. „Aš buvau taip sujaudinta, kad negalėjau šokti, visa drebėjau, kojos nelaikė”, – pasakoja Mos.

Paskui Džonis savo kabinete Keitei liepė persirengti. Kam – nejau jos raudona suknelė nenuostabi? Tada Depas paėmė žirkles ir suknelę patrumpino iki kelių. Ryškią atlaso skiautę Keitė saugo iki šiol. Kartą jis jai padovanojo neapsakomo grožio gėlės formos žiedą su briliantu.

Jo draugai dažnai piktinosi – girdi, ką jis atrado toje plevėsoje? Nejau jie turi bendrų temų pokalbiui? Depas apie jausmus Keitei nebuvo linkęs kalbėti, tačiau buvo akivaizdu – pašėliški jų temperamentai orą įelektrindavo kilometro spinduliu. Vesti nežadėjo – praeityje nesėkminga santuoka ir trys sužieduotuvės. Užtat Keitė vis dažniau ir dažniau save vadino misis Dep – taip ir pasirašydavo ant dokumentų. Meilė Džonui tarsi narkotikas pavergė jos sielą.

Tačiau po ketverių metų kažkas nutiko. Jie vis dažniau pykosi, Keitė ėmė priekaištauti Džoniui, kad jis mažai jai skiria laiko, per dažnai lanko savo mylimą mamytę ir nuolat nepalankiai replikuoja apie jos profesiją. Laiką jie leido atskirai – tai ji Depą užtikdavo su Demi Mur, tai jis Keitę kažkokio gerbėjo kompanijoje. Paskui, rodos, vėl viskas sugrįždavo į savo vėžes.

Tačiau 1998-ųjų vasarą, iškart po Kanų festivalio, meilužiai išsiskyrė visam, nes pavargo kovoti vienas su kitu. O jau rudenį Keitė sužinojo, kad naujoji Depo draugužė – prancūzaitė Vanesa Paradi – nuo jo laukiasi vaikelio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.