Raudona dera prie sniego

Pasaulio dizainerių 2005-2006 metų rudens ir žiemos kolekcijose dominuoja juoda, raudona ir mėlyna spalvos. Visos trys spalvos laikomos klasikinėmis ir be jų neapsieina nė vienas mados sezonas, tačiau proporcijos bei papildomi atspalviai tampa naujais hitais.

Šio sezono karalienė, žinoma, – juoda. Jai konkurencijos nėra. Tačiau visus devynis mėnesius rengtis gedulingai vis dėlto nepatartina. Jau ir be to mus veikia daugybė faktorių, grasinančių sukelti depresiją. Taigi visiškai logiška, kad dėl pusiausvyros juodąją karalienę supa ryškios ir pozityvios rūmų damos. Iš jų svarbiausia – raudona. Ši spalva pristatoma beveik visose žymiausių pasaulio madų namų kolekcijose. Atspalvių – gausu: nuo sodrios vyno (Costume National) iki skaidrios oranžinės (Celine).

Daugumoje kolekcijų kone svaigstama nuo aitraus, kruvino raudonumo (A.F. Vandervorst, Alexander McQueen, D&G, Emanuel Ungaro, Giorgio Armani, Kenzo, Narciso Rodriguez, Roberto Cavalli ir kt.). Ji pasirinkta ne tik dėl pastangų neutralizuoti juodos spalvos perteklių. Raudona yra graži. Ne veltui ji viduramžių Europoje ir senovės Kinijoje buvo laikoma prabangos simboliu. Raudona spalva tinka daugumai moterų – ir blondinėms, ir brunetėms, ir šatenėms. Be to, ji skleidžia itin pozityvią energiją, kuri kaip oras reikalinga niūriomis žiemos dienomis.

Tik nepamirškime, kad, antra vertus, raudona yra pavojinga spalva. Jeigu persistengsite, – atrodysite lengvai prieinama seksualinė vampyrė. Ar jums to reikia?

Raudona suknelė tiks pokyliui (iki grindų), kuklesnė – kokteiliui, raudonas kostiumėlis – prezentacijai. Tai gali būti ir lengva šifoninė ampyro stiliaus suknutė (Viktor & Rolf), aptempta suknelė su pūstais šleifais iš permatomo šilko (Roberto Cavalli), 6-ojo dešimtmečio stiliaus suknelė su siauru liemeniu ir pūstu sijonu (Lanvin), daugiasluoksnis barchatas (Fendi), permatomas nėrinys ant tvirto tos pačios spalvos satino pagrindo (Collette Dinnigan), prabangūs vakaro tualetai iš natūralaus šilko ir atlaso (Alexander McQueen).

Tai anaiptol nereiškia, kad kasdieniame gyvenime raudonai ne vieta. Netikėtų įdomių variantų galima išvysti Dolce & Gabbana kolekcijoje. Tai minkšto tvido narvelio formos kostiumai, primenantys tradicinius Chanel mados namų kūrinius, tačiau turintys jaunatvišką siluetą – patrumpintą siaurą žaketą ir ilgą (iki blauzdos vidurio ar net žemiau) sijoną su asimetriniu aukštu skeltuku. Puošti šį kostiumą galima stambiomis sagomis arba kailio detalėmis.

Išskirtinis šio sezono bruožas – daug raudonos spalvos ir viršutiniuose drabužiuose. Tai įvairių raudonų atspalvių paltai, striukės, lietpalčiai. Pavyzdžiui, Valentino siūlo į apačią platėjantį paltą-apsiaustą su skylėmis vietoje rankovių. Fendi pristato gana tradicinio tiesaus silueto paltą ilgumo sulig keliais (arba per delną žemiau kelių) su nedidele kailine tos pačios spalvos apykakle, o Michael Kors mums demonstruoja vatinuko tipo striukę.

Jeigu jūs vis dėlto manote, kad raudona yra pernelyg radikali spalva, neatsisakykite bent keleto detalių – avalynės, pirštinių, šaliko arba rankinės. Tai pagyvins jūsų išvaizdą ir suteiks pikantiško seksualumo.

A. Milinienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.