Biuro nimfos

Juokaujama, kad gera sekretorė yra ne ta, kuri sako: „Labas rytas, šefe”, bet ta, kuri ištaria: „Šefe, jau rytas”. Tačiau spalio 16-ąją minimos Vadovo dienos išvakarėse sekretorės naktį leido vienos, bosų jų pašonėje nebuvo. Tiesa, sekretorės neliūdėjo. Biuro nimfos ir savo bosų ramybės sergėtojos vaišinosi kokteiliais, raitėsi šokių aikštelėje, garsiai kvatojo ir glostė striptizo šokėjų bicepsus.

Laisvalaikio centre „Pramogų bankas” kiekvienais metais rengiamame vakarėlyje „Sekretorių šėlsmas” buvo karšta: sekretorės pamiršo jas gaubiantį anekdotų, paskalų ir „šefienių” pykčio šleifą ir pačios sau dar kartą įrodė – kas ką besakytų, o jos irgi žmonės. Gaila, bet jau pirmadienį joms teks grįžti į biurą. Ne viena jų nujaučia, kad po savaitgalį „Pramogų banke” audringai švenčiamo „bosadienio” bosai ir vėl prašys jų padaryti šaltą galvos kompresą ar paruošti skrandžio skausmus malšinantį vištienos sultinį…

Ryšėjo kaklaraiščius

Sekretorės – nepakeičiamos bosų palydovės. Geros sekretorės ir boso darbotvarke pasirūpina, ir kavos su sausainukais atneša, ir, reikalui esant, palaiko sunkią minutę, ypač kai bosą kamuoja šeimyninės problemos su žiežula „šefiene” priešaky.

Tačiau toks jų triūsas būna deramai įvertinamas ne taip jau dažnai – bosai galiausiai grįžta į šeimą arba susiranda jaunesnę „referentę”, jas nuolat supa šnabždesys, o anekdotų apie jas prigalvota turbūt net daugiau nei apie blondines.

Šią padėtį ne pirmus metus iš eilės bando sušvelninti „Pramogų bankas”. „Bosadienio” išvakarėse visas uostamiesčio sekretores jis kviečia pabūti tarp bendraminčių ir nekreipti dėmesio į prieštaringą visuomenės nuomonę. Šį ketvirtadienį sekretorės ir vėl tapo pačios sau bosės. Atpažinti baro „Relax” lankytojų būryje jas nebuvo sunku – visos sekretorės privalėjo ryšėti kaklaraiščius. Merginos ir moterys organizatorių lūkesčius pateisino šimtu procentų – kaklaraiščiai grakščiai gulėjo ant dekoltuotų krūtinių, net kelios sekretorės vilkėjo aptemptus mini sijonus, per pertraukas salėje aidėjo aukštakulnių kaukšėjimas.

Įaudrino striptizas

Vakaro vėdėjai – bosų bosai Marius ir Sisilijus sekretores šokdino, žarstė joms komplimentus, gyrė išryškintus jų apvalumus. Nors pernai buvo išrinkta geriausia sekretorė – ja tapo vienintelė į balių atėjusi tikra sekretorė – šiemet rinkimų ceremonijos buvo atsisakyta. Tikros ir ne visai tikros sekretorės galėjo dalyvauti penkiuose konkursuose.

Bare „Relax” vyko paslaugiausios, erotiškiausios, kruopščiausios, valdingiausios ir ištvermingiausios sekretorės rinkimai. Pastarosiomis buvo pripažintos visos, kurios sulaukė gerokai po vidurnakčio prasidėjusio vyrų striptizo. Sekretorės nepraleido progos pasižiūrėti į išpuoselėtus bicepsus – bosų nepasirinksi, o jų kūnai neretai būna ne tokie jau tobuli…

Užleido vietą bosams

Nors „bosadienis” JAV minimas jau nuo 1958-ųjų, į Lietuvą jis atkeliavo visai neseniai ir „apaugo” naujomis tradicijomis. Vakarėlis „Sekretorių šėlsmas” – tai „Pramogų banko” dovana toms, kurios nuolat lieka bosų šešėlyje. Kazino savininkas Kazys Paulikas šio vakarėlio atsiradimą aiškino taip: „Sekretorė yra dešinioji vadovo ranka, kuri nepelnytai pamirštama Vadovo dienos šurmulyje. Mes kviečiame linksmintis ir jas”.

Šįkart sekretorių šėlsmas baigėsi kone paryčiais, o ypatingo dėmesio joms ir vėl teks laukti lygiai metus. Jos šokių aikštelę užleido vakar „Pramogų banke” susirinkusiems bosams. Vakarėlyje „Susitikimas be protokolų” juos linksmino lotyniškų ritmų grupė iš Latvijos „Los Amigos”, vadovų kraują kaitino dainininkės Rūta Ščiogolevaitė ir Violeta Riaubiškytė. Ačiū Dievui, kad ištikimos sekretorės nematė šių scenos nimfų vilionių ir šokių šalia savo nors ir ne visada tobulų, bet vis dėlto bosų.

Arnoldas Remeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.