„Bravisimo” naujam Muzikinio teatro sezonui!

Šį vakarą Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pradeda naują, jau 19-ąjį, teatro sezoną.

Kaip įprasta naujas sezonas pradedamas neeiliniu įvykiu – premjera – šiuolaikinio latvių kompozitoriaus Zigmaro Liepinio (Zigmars Liepinš) opera melodrama „Paryžiaus katedra” pagal to paties pavadinimo V.Hugo romaną. Naujasis teatro pastatymas jau turėjo progos pakerėti VIII „Muzikinio rugpjūčio pajūryje” publiką, vertusią garbias damas iš savo rankinių traukti nosinaites ir atsistojus šią premjerą lydėti šūksniais „bravo”.

Z. Liepinio „Paryžiaus katedrą” pastatė rinktinė teatro menininkų komanda: dirigentas Ilmaras Lapinis, režisierius Ramūnas Kaubrys, scenografas Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, choreografas Aurelijus Liškauskas ir chormeisteris Vladimiras Konstantinovas.

Melodingą, kupiną įvairių nuotaikų bei jausmų muzikinę „Paryžiaus katedros” medžiagą spektaklio statytojai perteikia naudodamiesi stiprios emocionalios poetikos, vizualinio minimalizmo ir spektaklio kūrėjų fantazijos padiktuotais simboliais bei metaforomis.

Naująjį teatro sezoną Kvazimodo vaidmeniu pradės Deividas Norvilas (Deivis). Šį vaidmenį sukūrė ir visiems puikiai žinomas Edmundas Kučinskas (jis vaidins spalio 29 ir 30 d.). teatras ir šį sezoną išliks ištikimas pagrindiniams savo veiklos principams, repertuarą formuos vadovaudamasis laiko ir publikos patikrintais kriterijais.

Būsimų sezono premjerų sąraše – klasikinė operetė, klasikinė opera, nacionalinio sceninio kūrinio pastatymas, aišku, naujas spektaklis mažajam žiūrovui ir šokio spektaklio premjera. Greta šių darbų išlieka į teatro „tarpsezonį” įsiterpiantis, šįkart jau devintasis tarptautinis operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” bei atskirą kūrybinės veiklos poziciją užimanti koncertinė Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro veikla.

Viena pirmųjų būsimųjų šio sezono premjerų – publikos ilgai lauktoji Vienos valsų karaliaus Johano Štrauso operetė „Šikšnosparnis”. Operetę stato šio žanro asu tituluojamas maestro S. Domarkas, režisierius Ramūnas Kaubrys, dailininkai Artūras Šimonis ir Jolanta Rimkutė, choreografas Aurelijus Liškauskas bei chormeisteris Vladimiras Konstantinovas.

Operos meno gerbėjus turėtų ypač intriguoti pirmą kartą Klaipėdoje statoma italų kompozitoriaus Frančesko Čilėjos (F.Cilea) opera „Adriana Lecouvreur”.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ir toliau propaguos lietuvių autorių kūrinius – tai ir Vytauto Juozapaičio opera „Čičinskas”, Algimanto Bražinsko miuziklas „Gaivus šiukšlynų vėjas”, Vidmanto Bartulio opera „Aušrinė”.

Nepaprastą siurprizą teatras rengia ir mažiesiems žiūrovams. Specialiai mūsų teatro užsakymu kompozitorius Antanas Kučinskas kuria „Bulvinę operą” – šiuolaikinę dviejų priešingų stovyklų – „bulvių” ir „pelių” kovos versiją.

teatro repertuarą jau 2006-ųjų pradžioje turėtų papildyti šokio spektaklis pagal garsaus rusų bardo aktoriaus Vladimiro Visockio dainas.

9-asis festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” atiduos duoklę populiariausiam ir teatrališkiausiam muzikiniam žanrui – miuziklui. Festivalio premjerų sąraše – garsusis A.Boublil ir C. M.Schoenberg‘o miuziklas „Mis Saigon” bei C.Porter‘io „Can can” („Kankanas”).

Prasmingas simfoninės muzikos sezono atidarymas spalio 14-ąją žada ne mažiau intensyvų ir intriguojantį naują orkestro koncertinį sezoną ne tik su žinomais Lietuvos atlikėjais, bet ir pasaulinio masto garsenybėmis. Tad kupini naujų idėjų ir sumanymų pradedame naują teatro sezoną nuolat laukdami Jūsų ir dovanodami Jums savo meilę ir šilumą.

Ovidijus Petkevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.