Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl „Ingo Baltic” vadovų galimai nusikalstamos veikos

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bankrutuojančios draudimo bendrovės „Ingo Baltic” vadovų galimai nusikalstamos veikos.

Tyrimas pradėtas pagal Seimo nario Andriaus Kubiliaus pareiškimą dėl „Ingo Baltic” vadovų galimai nusikalstamos veikos, gautą iš Generalinės prokuratūros, pranešė Tėvynės sąjungos Spaudos tarnyba.

Apie pradėtą tyrimą baudžiamojoje byloje parlamentarui pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos viršininkas Tomas Ulpis.

„Ingo Baltic” bankrotą rugpjūčio 10 dieną inicijavo Draudimo priežiūros komisija (DPK), o Vilniaus apygardos teismas bankrotą paskelbė rugpjūčio 18 dieną.

Bankrotas atsiliepė apie 90 tūkst. „Ingo Baltic” klientų, iš jų 73 tūkst. – apsidraudusių vairuotojų civilinę atsakomybę.

Iki spalio 3-iosios Transporto priemonių draudikų biuras buvo išmokėjęs 1,2 mln. litų už bankrutuojančios „Ingo Baltic” klientų padarytas žalas. Biuras iš draudimo bendrovės bankroto administratoriaus buvo gavęs 1200 bylų, iš kurių du trečdaliai susiję su žalomis, padarytomis autoavarijose Lietuvoje. Papildomai tikėtasi gauti dar apie 700 neapmokėtų žalų bylų.

Išmokas iki rugsėjo pabaigos gavo beveik 300 nukentėjusių nuo „Ingo Baltic” klientų, o vienos atlygintinos vidutinės žalos dydis viršija 4 tūkst. litų.

Transporto priemonių draudikų biuras prognozuoja, kad visoms „Ingo Baltic” neapmokėtoms žaloms atlyginti prireiks 6-7 mln. litų, iš jų du trečdaliai bus panaudoti „Ingo Baltic” klientų užsienyje padarytoms žaloms atlyginti.

Pernai „Ingo Baltic” patyrė 4,68 mln. litų nuostolių, užpernai buvo uždirbusi 215 tūkst. litų pelno. 2004 metais „Ingo Baltic” pasirašytos draudimo įmokos išaugo daugiau nei du kartus ir sudarė 35,38 mln. litų, arba 5,2 proc. šalies ne gyvybės draudimo rinkos.

2005-10-14 09:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.