Vilniuje maestro V. Spivakovas susitiks su aukščiausiais šalies pareigūnais

Lietuvoje koncertuosiantis smuiko virtuozas ir dirigentas Vladimiras Spivakovas susitiks su aukščiausiais šalies pareigūnais: Lietuvos Respublikos Prezidentu Valdu Adamkumi, Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku ir Kultūros ministru Vladimiru Prudnikovu. Dėl susitikimo su aukščiausiais Lietuvos pareigūnais vienas garsiausių pasaulio muzikų į Lietuvą atvyks dieną anksčiau nei jo vadovaujamas orkestras „Maskvos virtuozai”. V. Spivakovo ir „Maskvos virtuozų” koncertas vyks Kongresų rūmuose spalio 20 d.
Lietuvos Respublikos Prezidentas ir Ministras Pirmininkas su V. Spivakovu susitiks dieną prieš koncertą, Kultūros ministras – koncerto dieną. „Džiugu, kad aukščiausi šalies pareigūnai sutiko susitikti su Maestro Vladimiru Spivakovu. Tai puikiausias įrodymas, kad Lietuvoje jis labai gerbiamas. Su mūsų šalimi Maestro sieja ypatingas ryšys. Tarptautinis Vladimiro Spivakovo fondas nuolatos rūpinasi jaunaisiais mūsų šalies talentais – kviečia koncertuoti į Maskvą, rengia meistriškumo kursus. Ne tik muzikantus, bet ir dailininkus kviečia dalyvauti tarptautiniame festivalyje „Maskva pasitinka draugus”. Neseniai dviems vaikams suteikė galimybę mokytis garsiojoje Gnesino muzikos mokykloje Maskvoje, kitiems padovanojo smuiką, alto smičių. Visus jo nuopelnus ir pagalbą mūsų talentams išvardinti būtų sunku,”- kalbėjo V. Spivakovą į Lietuvą pakvietusios koncertinės agentūros „Klasikos projektai” savininkas Romualdas Petraitis.

Kongresų rūmuose vyksiančiame koncerte V. Spivakovo rankos mostui paklusiantį kamerinį orkestrą „Maskvos virtuozai” Maestro su draugais, įvairių tarptautinių konkursų laureatais, subūrė prieš 25-erius metus. Jau pirmieji meistriški orkestro pasirodymai pateisino gana ambicingą orkestro pavadinimą „Maskvos virtuozai”. Nepriekaištingas kūrinių atlikimas, atlikėjų charizma, publikos emocijų sužadinimas – tai tik kelios savybės, išskiriančios „Maskvos virtuozus” iš kitų orkestrų.

Orkestro vadybininkai planuodami jubiliejinius „Maskvos virtuozų” ir V. Spivakovo koncertus visame pasaulyje nebuvo numatę koncerto Lietuvoje. „Prireikė nemažai laiko ir pastangų, kol įkalbėjome surengti koncertą Vilniuje. Lietuvoje Maestro lankėsi senokai, o pastaruosius kelerius metus visi kvietimai atvykti koncertuoti į Lietuvą buvo be atsako. Labai apsidžiaugėme, kuomet vasaros pabaigoje sulaukėme teigiamo atsakymo. Lietuvos publika buvo pasiilgusi Maestro Spivakovo. Tai įrodo faktas, kad likus savaitei iki koncerto išparduoti beveik visi bilietai. Liko kelios dešimtys bilietų”, – tikino koncerto organizatorius R. Petraitis.

V. Spivakovas – pasaulyje žinomas smuikininkas, dirigentas ir visuomenės veikėjas. Jis buvo trylikametis garsaus pedagogo Jurijaus Jankelevičiaus mokinys, kai pasiekė pirmąsias muzikavimo aukštumas tarptautiniame konkurse – tapo festivalio „Baltosios naktys” Sankt Peterburge laureatu. Po konkurso įvyko jaunojo smuikininko debiutas šio miesto Didžiojoje koncertų salėje. Vėliau pelnyti apdovanojimai žymiausiuose tarptautiniuose konkursuose: N. Paganini Genujoje, Long-Thibaud Paryžiuje, Monrealio Kanadoje, P. Čaikovskio Maskvoje. Šios pergalės atvėrė V. Spivakovui didžiąsias pasaulio koncertų sales. Jis grojo su Berlyno, Vienos, Londono, Niujorko, Filadelfijos, Klyvlendo, Amsterdamo „Concertgebouw” orkestrais, diriguojant J. Mravinskiui, J. Temirkanovui, L. Bernsteinui, S. Ozawai, L. Maazeliui, R. Muti, C. Abbado. Kadangi V. Spivakovui smuiko repertuaras pasidarė per siauras, jis pradėjo studijuoti dirigavimą, siekdamas apimti visą muzikos spektrą. Jo mokytojai buvo I. Gusmanas, L. Maazelis ir L. Bernsteinas. Studijų baigimo proga L. Bernsteinas padovanojo jam savo dirigento lazdelę, su kuria Maestro nesiskiria ir šiandien. V. Spivakovo dirigento karjera klostėsi ypač sėkmingai. Jis diriguoja prestižinėse pasaulio koncertų salėse geriausiems muzikantų kolektyvams: Čikagos, Klyvlendo, Filadelfijos, Londono, Budapešto simfoniniams, Milano teatro „La Scala” orkestrams.

V. Spivakovo ir „Maskvos virtuozų” koncertą Vilniuje organizuojanti koncertinė agentūra „Klasikos projektai” organizavo Eurovizijos nugalėtojos Ruslanos koncertus Baltijos šalyse, grupės „Gregorian”, pianisto Richardo Claydermano koncertus, ispanų šokio spektaklio „Fuego!” trupės gastroles Lietuvoje, daugiau nei du mėnesius trukusį menų festivalį „Palangos vasara”.

Lapkričio mėnesį „Klasikos projektai” surengs gitaros meistro Francisko Goya koncertus Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.