„InCulto” sukurtas himnas griauna mitus apie moterų krepšinį

Viena populiariausių Lietuvoje muzikos grupių „InCulto” moterų krepšinio komandai „Lietuvos telekomas” sukūrė temperamentingą fanų himną.

„Skirdami savo kūrinį šiai komandai, siekiame sulaužyti įsisenėjusį stereotipą, kad moterų krepšinis yra mažiau kovingas ir gražus nei vyrų. Jis vertas tikrai ne mažesnio sporto aistruolių dėmesio”, – įsitikinęs „InCulto” lyderis Jurgis Didžiulis.

Energingą ir linksmą šios dainos atmosferą kuria tiesus roko ritmas, ją praturtina įvairūs šūkiai ir plojimai, kuriuos varžybų metu žiūrovai galės lengvai pakartoti.

„Tai yra daina apie emocijas, kurias sukelia krepšinis. Įspūdžių sėmėmės stebėdami varžybas, domėjomės tiek žaidimu, tiek pačia aplinka: sirgalių reakcijomis, jų atsidavimu, glaudžiu ryšiu su žaidėjomis. Visa tai perteikėme kūrinyje”, – sako atlikėjas.

Pasak „Lietuvos telekomo” klubo direktoriaus Arvydo Tamašausko, šis himnas yra veržlus ir kartu labai melodingas, idealiai tinkantis tiek krepšininkių, tiek jų gerbėjų kovinei dvasiai bei gerai nuotaikai palaikyti.

Ilgiau nei du mėnesius kurtą himną „InCulto” įrašė kartu su „Lietuvos telekomo” komandos žaidėjomis.

„Išbandyti savo vokalinius sugebėjimus buvo labai įdomu ir linksma. Nors iš pradžių jautėmės kiek nejaukiai, tačiau vėliau įsidrąsinome ir įsijautėme į dainininkių vaidmenis”, – prisipažino komandos krepšininkė Aušra Bimbaitė.

Naujasis himnas bus atliekamas „Lietuvos telekomo” moterų krepšinio komandos sezono pristatymo metu, kuris įvyks spalio 19 d. 17.30val. prekybos centre „Europa”.

Artimiausiu metu „InCulto” planuoja sukurti ir šio himno vaizdo klipą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.